Procesiune cu sute de credincioși: Izgonitorul de Diavol a ajuns la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală

Ultima actualizare:

    Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul și mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae au fost aduse la Biserca Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală
Moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul și mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae au fost aduse la Biserca Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală

La Biserica Sfântul Gheorghe Nou, din București, au fost aduse moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, care în fiecare an, în perioada 4-7 decembrie, sunt scoase spre închinare pentru credincioși, alături de mâna dreaptă a Sfântului Nocolae. Este o procesiune religioasă care are loc cu ocazia praznicului Sfântului Nicolae.

Sfântul Grigorie Decapolitul mai este supranumit și „Izgonitorul de diavol”. Moaștele acestuia au fost aduse la București, duminică, 4 decembrie, la Biserica cu hramul Sfântul Gheorghe Nou, informează Agerpres. La procesiune au luat parte sute de credincioși, care au înconjurat lăcașul de cult, așa cum cere tradiția.

Racla cu moaștele „Izgonitorului de diavol” și mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae vor rămâne la această biserică până miercuri, 7 decembrie, ora 9.00, când delegația de la Măcăstirea Bistrița care le-a adus, se va întoarce acasă.

"Credincioșii noștri, cei din București sau pelerinii din țară pot veni zilnic, de la primele ore ale dimineții, până noaptea târziu, să cinstească și aceste sfinte moaște, pentru că în biserică acestea au rostul lor atât de important, sunt purtătoare de har. Trupul este făcut de Dumnezeu spre cinste și spre a fi cinstit, pentru că este creația splendidă a lui Dumnezeu. (...) Sfântul Grigorie Decapolitul a fost un trăitor realmente în Hristos, socotit ca mare vindecător și cel care alungă demonii prin rugăciunile sale. Noi îi așteptăm pe credincioși", a precizat preotul Cărămizaru.

Procesiunea este însoțită și de un eveniment filantropic și spiritual: "Vom merge la copilașii bolnavi cu sindromul Down cu mâna dreaptă a Sfântului. Dar Sfântul Nicolae nu merge cu mâna goală, ci cu daruri, așa cum obișnuiește el. (...) Ne gândim la acest praznic atât de frumos, al Sfântului Nicolae, care prevestește sărbătoarea cea mare ce va să fie a Nașterii după trup a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. Pentru copii, el este Moș Nicolae, iubitorul și milostivul care prevestește și este un fel de înainte mergător al lui Moș Crăciun. De aceea, suntem pregătiți cu daruri pentru copiii sărăcuți din parohia noastră și pentru familiile care au nevoie de ajutorul nostru spiritual și material", a declarat părintele paroh.

"Astăzi am venit, cu ocazia hramului istoric al acestei bisericii, și l-am adus pe Sfântul Grigorie Decapolitul, originar din Asia Mică. Sfântul Grigorie a fost adus la Mănăstirea Bistrița de Barbu Craiovescu, în anul 1497, sfintele moaște fiind cumpărate de la un demnitar turc, printr-o învoială între cei doi — au fost cumpărare cu greutatea aurului, cât cântărește racla. Atunci a avut loc o minune — Sfântul s-a făcut ușor și nu au trebuit decât foarte puțini galbeni pentru a fi răscumpărat", a arătat Stavrofora Anastasia Honcoiu, stareța Mănăstirii Bistrița, potrivit sursei citate.

În credința ortodoxă, Sfântul Grigorie Decapolitul este cunoscut ca fiind făcător de minuni, vindecător de boli și apărător împotriva dezastrelor naturale. De asemenea, se spune că sfântul ar fi apărat Bucureștiul de ciumă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net