Primăria sectorului 1 vrea să ridice mașinile parcate ilegal sau abandonate. Regulamentul a fost pus în dezbatere publică

Ultima actualizare:

    Acum se ridică mașinile în sectoarele 1, 4 și 5 și se pregătește sectorul 6Foto: gandul.ro
Acum se ridică mașinile în sectoarele 1, 4 și 5 și se pregătește sectorul 6Foto: gandul.ro

Autoritățile din sectorul 1 vor să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință). Pentru decongestionarea traficului, primăria sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu care este pus în dezbatere publică până pe 12 aprilie. Click! Îți spune cât trebuie să plătească propietarii mașinii ridicate pentru a o recupera

Documentul poate fi accesat pe site-ul www.primariasector1.ro și orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală, republicată, până în data de 12.04.2021, se pot trimite în scris, pe adresele de e-mail registratura@primarias1.ro și secretariat@primarias1.ro, propuneri, sugestii și opinii cu valoarea de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituției, este disponibil și un formular on-line pentru colectarea propunerilor, opiniilor și recomandărilor.

Ce mașini vor fi ridicate de primăria sectorului 1

Regulamentul aflat în dezbatere publică prevede că sunt supuse ridicării, transportului și depozitării în spații special amenajate vehiculele staționate neregumentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință etc.). Aceluiași regulament se supun și vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 și vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap. Documentul vizează și mașinile sau remorcile fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al statului.

Cum vor fi ridicate vehiculele parcate neregulamentar în sectorul 1

Acțiunea de ridicare va fi realizată de către Administrația Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deține autovehicule și dotarea necesară pentru practicarea activității de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori. Ridicarea vehiculului nu se dispune, sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare în cazul în care în mașină este vizibilă prezența unor persoane. Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spații special amenajate în acest scop pe teritoriul Municipiului București și dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea acestei activități.

Care este taxa pentru recuperarea mașinii ridicate?

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiclului/remorcii/rulotei. Taxele sunt:

-Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

-Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

-Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

De ce este nevoie de ridicarea mașinilor în sectorul 1

“Suntem una dintre Capitalele europene în care cetățenii își petrec cel mai mult timp blocați în trafic. Prin elaborarea acestui Regulament, încercăm să fluidizăm și să punem ordine în traficul din Sectorul 1 mult îngreunat de către cei care își parchează mașinile în locuri nepermise. Cetățenii trebuie să înțeleagă că nu pot parca mașina oriunde la întâmplare pe domeniul public, mai ales în zonele cu trafic aglomerat din apropierea școlilor și spitalelor”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Citiți și

Hingherii de maşini au apărut în sectorul 4

Primăria sectorului 6 a decis să ridice mașinile staționate ilegal pe domeniul public sau abandonate. De când va intra în vigoare decizia

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net