Primăria lui Negoiță, executată silit pentru neplata gunoiului?

Ultima actualizare:

    Societatea Rosal nu mai e agreată în Sectorul 3
Societatea Rosal nu mai e agreată în Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, după ce instituția pe care o conduce a fost amenințată cu executarea silită din cauza neachitării unor facturi. Edilul spune că măsura executării silite e ilegală, iar facturile prezentate de firma de salubritate nu sunt însoțite de documente care să ateste prestarea efectivă a serviciilor pentru care operatorul privat solicită bani.

Conflictul dintre operatorul de salubritate Rosal Grup și Primăria Sectorului 3 a izbucnit în acest an, după ce edilul Robert Negoiță a anunțat că vrea să înființeze, la nivelul primăriei, o societate de salubritate și deszăpezire. Știrea nu a fost prea ușor digerată de Rosal care, în ciuda faptului că era plătită exclusiv de primărie pentru serviciile de salubritate, a trimis înștiințări prin poștă asociațiilor de proprietari că va taxa cu 5,03 lei (fără TVA), dela 1 septembrie 2017, fiecare locuitor al sectorului pentru ridicarea gunoiului. În urma acestui anunț, Primăria Sectorului 3 a făcut toate demersurile pentru denunțarea contractului de prestări servicii încheiat cu societatea, fapt consfințit printr-o decizie a Curții de Apel București din luna noiembrie a acestui an.

Însă, în data de 28 noiembrie 2017, reprezentanții companiei Rosal au transmis Primăriei Sectorului 3 o somație de plată pentru servicii de salubritate neachitate de instituție. Prin această somație, transmisă prin executor judecătoresc, Rosal solicită achitarea de urgență a sumei de 30,8 milioane de lei, pentru servicii prestate de firmă, precum și a sumei de 369.158 lei, reprezentând cheltuieli de executare. În urma acestui document, edilul Robert Negoiță a sesizat Parchetul, motivând că măsura executării e nelegală și netemeinică. „În urma verificărilor, s-a constatat ca sumele facturate nu pot fi ordonanțate la plată, dat fiind că, la data înregistrării somației de plată, în buget, nu existau prevederi bugetare aprobate suficiente pentru acoperirea solicitării. Mai mult, facturile nu sunt însoțite de documente justificative care să ateste prestarea serviciilor sau/și a lucrărilor facturate în vederea acordării CFP”, spun reprezentanții primăriei.


    Primarul Robert Negoiță spune că facturile prezentate de Rosal nu au acoperire
Primarul Robert Negoiță spune că facturile prezentate de Rosal nu au acoperire

În replică, reprezentanții companiei Rosal spun că acțiunea primarului Negoiță nu e altceva decât o vendetă personală.

„Față de recentele declarații comunicate în spațiul public, de către Primarul Sectorului 3 al Mun. București, domnul Robert Sorin Negoiță, cu privire la modul de efectuare al serviciului de salubritate de către societatea ROSAL GRUP S.A., în calitate de unic operator de salubrizare autorizat să presteze acest serviciu pe raza Sectorului 3, prin prezenta asigurăm cetățenii, partenerii contractuali, angajații cât și opinia publică că societatea noastră prestează și va presta în continuare serviciul de salubritate pe raza sectorului 3 în baza contractului de achiziție servicii de salubrizare nr. 5066/1999, contract în vigoare.

Societatea noastră califică recentele declarații ale Primarului Sectorului 3 ca fiind nefondate și fără temei legal, acestea constituindu-se într-o tehnică concertată de destabilizare subsumată dorinței acestuia de a preda serviciul de salubritate unei societăti de stat proaspăt înființate, fără personal, fără mijloace tehnice, fără experiență similară și lipsită de autorizările cerute de lege, o societate înființată cu încălcarea prevederilor legale ce nu poate presta serviciul de salubritate pe raza Sectorului 3.

Precizăm că toate sumele de bani încasate de societatea noastră de la persoanele fizice și juridice sunt percepute pentru servicii prestate și recepționate, avându-și temeiul juridic în contractele de prestări servicii semnate și legile în vigoare.

Se poate constata că unicul interes al primarului Sectorului 3, în pragul sezonului rece este un interes personal, total opus interesului public.

Conchidem menționând că, deopotrivă cu continuarea executarii în condiții optime a serviciului de salubritate ne vom apăra cu onestitate drepturile și interesele legitime”, se arată în mesajul postat de conducerea Rosal pe site-ul companiei.

Primăria Sectorului 3 a înființat, la propunerea edilului Robert Negoiță, societatea SD3 Salubrizare și Deszăpezire S3 SRL, firmă de stat care are ca acționar și asociat unic Consiliul Local al Sectorului 3. În octombrie 2017, Consiliul Local a suplimentat cu 40 de milioane de lei capitalul social al noii societății. Edilii au motivat suplimentarea financiară prin necesitatea obținerii licențelor aferente activităților de salubrizare și a „unei bune desfășurări a activității societății conform principalului obiect de activitate, cod CAEN 3811”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net