Primăria dă de citit bucureştenilor, în copac. Vezi unde s-a deschis cea mai nouă zonă de lectură

Ultima actualizare:

    Copacul cu cărţi va rămâne în Cişmigiu până la 6 august
Copacul cu cărţi va rămâne în Cişmigiu până la 6 august

Primăria Municipiului București a deschis, în Parcul Cişmigiu, o “bibliotecă” în aer liber pentru pasionaţii de lectură. “Copacul cu cărţi” găzduieşte titluri din toate domeniile, înclusiv audiobook-uri, care pot fi parcurse în zona special amenajată aproape de lac.

Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația pentru Cultură Urbană și Mediu (A.C.U.M) au amenajat o adevărată zonă de recreere şi de lectură pentru bucureşteni în Parcul Cișmigiu, pe peluza din spatele restaurantului ,,Monte Carlo”. Proiectul “Copacul cu cărţi” încurajează întoarcerea la lectura cărților tipărite  oferind în același timp o zonă de relaxare și petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, unde cititorii se pot bucura de lectura cărților preferate stând  pe șezlonguri, gratuit. În centrul zonei de relaxare a fost amplasat un copac-butaforie care are rol de bibliotecă, iar publicul poate împrumuta cărţi tipărite din copac, pe care le va putea citi în zona specială de lectură. Copacul va „găzdui” și audiobook-uri, care vor putea fi ascultate pe dispozitive furnizate la fața locului.

Bucureştenii pot citi în tihnă în parc
Bucureştenii pot citi în tihnă în parc

Un DJ va asigura ambianța sonoră pe toată perioada evenimentului, iar seara vor fi proiectate filme documentare. Pe parcursul proiectului vor fi organizate  spectacole de pantomimă și mini-sesiuni de DJ-ing. Deoarece evenimentul își propune să ofere o gamă vastă de activități atât publicului matur, cât și copiilor, aceștia din urmă se vor putea juca într-o zonă special amenajată pentru ei.

Biblioteca în aer liber e deschisă de luni până vineri, între orele 17.00-22.00, şi sâmbătă-duminică, între orele 10.00-13.00 şi între 17.00-22.00.

Un alt loc pentru lectură în aer liber s-a deschis în Piaţa Amzei, unde a apărut “Grădina de citit”, o iniţiativă a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. În fiecare zi, între orele 9.00 şi 21.00, bucureştenii pot veni aici să se bucure de lecturi în tihnă, umbră şi WiFi gratuit. Cărţile pot fi împrumutate de la Biblioteca Metropolitană şi citite în grădină, în mod gratuit. În fiecare weekend aici vor fi organizate ateliere de creativitate, mini-concerte, lecturi publice şi cursuri de ikebana.

Grădina de citit e un proiect al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti
Grădina de citit e un proiect al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net