Primăria București a umflat costurile necesare dotării spitalelor

Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea să aloce peste 130 de milioane de lei pentru dotarea a 14 din cele 19 spitale aflate în administrare cu aparatură modernă. Însă documentația prin care au fost aprobate aceste investiții este întocmită greșit, sumele fiind umflate în unele cazuri și de 440 de ori.

Reprezentanții Asociației umanitare „Dăruiește viață”, care s-a implicat în strângerea de fonduri pentru spitale, au descoperit ceea ce ei au numit o tentativă de furt din banii publici. Aceștia susțin că sumele de achiziție a echipamentelor medicale sunt exagerate.

De exemplu, un panou de radioprotecție, care în realitate costă cel mult 25.000 de lei, era gata să fie achiziționat de primărie pentru colosala sumă de 15,5 milioane de lei. Un echipament software, pe care edilii l-au evaluat la 5,89 de milioane de lei, costă în realitate circa 13.000 de lei.

Reprezentanții municipalităţii spun că a fost o eroare materială, care a fost remediată. „La unele poziții s-au trecut prețurile în lei, în loc de mii lei”.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net