Prefectul Capitalei: „Incendiul din Pipera va putea fi stins abia sâmbătă!”

Ultima actualizare:

    Depozitul, de 10.000 de mp, se află pe strada Biharia ,din sectorul 1Foto: Sever Gheorghe
Depozitul, de 10.000 de mp, se află pe strada Biharia ,din sectorul 1Foto: Sever Gheorghe

Un incendiu puternic a izbucnit vineri după-amiază (30 august) la o hală industrială din nordul Capitalei. Zona a fost acoperită de un fum dens, astfel că cetățenii au fost avertizați prin Ro-Alert să evite să iasă afară.

Nordul Capitalei a fost acoperit de un fum dens, după ce o hală de pe strada Biharia a ars. Din fericire, nu au existat victime, iar oamenii s-au autoevacuat rapid. Fumul a fost atât de dens din cauza spumei poliuretanice din structura construcției. La fața locului a ajuns și un echipaj CBRN pentru a verifica dacă în zonă sunt depășiri ale substanțelor toxice în aer.

„Culoarea fumului s-a schimbat”

Prefectul Capitalei, Marius Cristian Ghincea, spune că incendiul izbucnit la un depozit din nordul Bucureştiului a fost localizat, "dar în schimb nu va fi stins decât probabil sâmbătă (31 august)”, potrivit news.ro.

"Din păcate, din informaţiile pe care le am ei au fost sunaţi destul de târziu, cu toate acestea se vede că au reuşit să intervină şi să limiteze propagarea focului. Culoarea fumului s-a schimbat, ceea ce este primul semn bun de astăzi, în sensul că focul este localizat, iar toxicitatea fumului nu mai este aşa de mare ca în primele momente, bănuiesc, ale incendiului, a declarat Marius Cristian Ghincea, la Digi24.

La locul incendiului au fost prezenţi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care monitorizează toxicitatea fumului, iar "în acest moment, din informaţiile pe care le am nu sunt probleme deosebite la nivelul municipiului Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net