Prefectul Capitalei amână pentru luni suspendarea lui Oprescu

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu  a fost arestat  pentru 30 de zileFoto: Mediafax
Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zileFoto: Mediafax

Fotoliul de primar general al Capitalei va fi liber cel puțin până marți, în așteptarea recursului lui Oprescu la arestarea preventivă, programat pentru prima zi a săptămânii.

Ședința membrilor ”Parlamentului” Bucureștiului, unde trebuia să se aleagă înlocuitorul, nu se poate organiza în lipsa unei hârtii de la prefect care să ateste vacantarea postului. ”După cum este practica în astfel de cazuri, aștept soluția în cazul recursului intentat de primarul Oprescu. Doar după ce acesta consumă toate posibilitățile de atac la măsura arestării, pot semna hârtia care dă drumul procesului de stabilire a unui primar general interimar”, a declarat în exclusivitate pentru Click, prefectul Paul Nicolae Petrovan.

Acesta a precizat că are la dispoziție 48 de ore pentru emiterea dispoziției, dar va declara vacant postul în procedură de urgență. În ceea ce privește alegerea unui înlocuitor dintre cei doi viceprimari, unul din partea PSD și celălalt PNL, bătălia este de- abia la început, deși ultimul a anunțat că nu candidează. Vicepreşedintele partidului, Cristian Buşoi a declarat, ieri, că PNL va decide după sentință pe cine va sprijini, variante fiind fie viceprimarul PSD, fie un consilier liberal. Ultima posibilitate poate apărea în cazul demisiei din funcție a viceprimarului PNL.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net