Poți bea apă de pe stradă! Au apărut cișmele în Capitală

bucurestean-care-bea-apa-de-la-cismea.jpg

Bucureștenii însetați pot bea apă de la cișmele noi
Bucureștenii însetați pot bea apă de la cișmele noi

Îți este sete? Nu mai este nevoie să-ți cumperi sticla cu apă! În Capitală, au apărut 50 de cișmele publice, menite să asigure confortul bucureștenilor în zonele pietonale.

Compania Municipală Energetica București a finalizat proiectul de instalare a 50 de cișmele publice. Cele vechi, care erau dezafectate, au fost scoase și un nou sistem de instalații a fost racordat la apa potabilă.

”În perioada mai - septembrie, echipele companiei au realizat, în regie proprie, toate lucrările de instalație și montare a racordurilor la rețeaua de apa potabilă și au asigurat punerea în folosință a cișmelelor”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Locurile unde au fost amplasate cișmelele publice

Acestea au fost instalate în zone aglomerate, precum:Teatrul Național, Piața Unirii (în fata Hanului Manuc), Piața Mihail Kogălniceanu, Spitalul Universitar, Piața Victoriei, Spitalul Fundeni, Gara de Nord, Aeroportul Băneasa, Ateneul Român sau Piața Lahovari.

De asemenea, cișmele publice există și în fața majorității lacașelor de cult din București. Cișemele nu vor funcționa pe tot parcursul anului, ci doar din martie și până la sfârșitul lunii noiembrie.

Valoarea investiției a fost de 570.000 de lei.

Loading...