Posturi medicale avansate, amplasate de ISU Bucureşti-Ilfov în curțile a două mari spitale

post-medical-avansat.jpg-1.jpg

Așa arată un post medical avansat
Cortul instalat în curtea interioară a Spitalului Municipal
Foto: ISU București-Ilfov
Citeste tot despre: 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a decis amplasarea vineri a unor corturi cu rol de posturi medicale avansate, în curtea interioară a spitalelor Universitar şi "Sf. Pantelimon". Decizia a fost luată pe fondul creșterii numărului de cazuri Covid și a anunțului premierului Ludovic Orban privind posibila carantinare a unor zone din Capitală

Se încearcă astfel mărirea capacității de preluare și îngrijire a pacienților a pacienţilor de către cele două unități de medicină de urgență, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Capitală.

 

post-medical-avansat-2.jpg

Interiorrul unui cort
Corturile au început să fie dotate, pentru început cu paturi de campanie

Ce conțin posturile medicale avansate

 

"Măsura este necesară în contextul creşterii progresive a incidenţei cazurilor de infectare cu Covid-19 la nivelul Capitalei", a motivat instalarea corturilor ISU Bucureşti-Ilfov. Corturile sunt împărțite pe compartimente iar în ele personalul ISU București-Ilfov cu sprijinul cadrelor medicale din cele două unități medicale vor amenaja o zonă de triaj şi o zonă de tratament, ambele dotate cu paturi. Corturile sunt model de campanie, fiind dotate printre altele cu instalații pentru iluminare şi încălzire.

ludovic-orban.jpg

Ludovic Orban
Ludovic Orban anunță că sunt posibile noi restricții pentru români dar nu va exista o carantină totală

Ludovic Orban anunță noi măsuri în lupta anti-Covid

 

"Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creşteri a numărului de cazuri pe care le aplicăm şi sunt în curs de aplicare şi analizăm care sunt efectele acestor măsuri. (...) Va trebui să avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte măsuri de restricţie. Iar, ceea ce se tot vorbeşte cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie. (...) Eu spun cu fiecare ocazie că putem să trăim normal, putem să avem puţine măsuri de restricţie cu o singură condiţie - oamenii să respecte măsurile de protecţie sanitară. Este simplu dacă oamenii respectă măsurile de protecţie sanitară: se pot duce la serviciu, se pot duce la spectacol, pot să trăiască o viaţă cât mai aproape de normal, cu o singură condiţie - respectarea măsurilor de protecţie", a afirmat vineri Ludovic Orban întrebat cum reacționează autoritățile în fața creșterii numărului de îmbolnăviri de coronavirus

 

Citiți și

 

Raed Arafat vrea corturi de urgență pentru trierea bolnavilor de coronavirus

 

Corturile cu oxigen au salvat zeci de pacienţi cu COVID-19, la Spitalul Orăşenesc Mioveni

Loading...

Citește și

  • Raed Arafat a solicitat ca spitalele și vămile să aibă corturi pentru triajul persoanelor

    Autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău. Raed Arafat, cel care conduce Consiliul Special pentru Situații de Urgență, le-a transmis tuturor prefecților și președinților de județ să ia măsuri. Potrivit presei locale din Prahova, în Ploiești vor fi instalate corturi pentru trierea bolnavilor de coronavirus.

  • Vă amintiţi imaginile saloanelor de Terapie Intensivă din Italia, în luna martie, la începutul pandemiei? Persoanele infectate cu coronavirus aveau un balon din plastic în jurul capului, pentru facilitarea respiraţiei. Aceste dispozitive sunt corturi cu oxigen şi au dat rezultate foarte bune şi în cazul pacienţilor cu COVID - 19 internaţi la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1