Poliţiştii te scapă de hingherii auto

Ultima actualizare:

    Cu biletul în parbriz,  hingherii nu mai au voie  să-ţi ridice maşina
Cu biletul în parbriz, hingherii nu mai au voie să-ţi ridice maşina

Bucură-te dacă ai parcat maşina neregulamentar şi te-ai trezit în parbriz cu un bilet pus de poliţiştii de la Rutieră! Autoturismul nu ţi-a mai fost ridicat fiindcă omenii legii te-au salvat de hingherii auto.

Ţi-ai lăsat maşina pe trecerea de pietoni, în staţia de autobuz sau în alte zone unde oprirea şi staţionarea sunt interzise? Ori scapi basma curată ori dau peste tine oamenii legii. Poliţiştii locali, însoţiţi de hingheri, îţi vor ridica maşina, iar ca să ţi-o recuperezi va trebui să plăteşti, pe lângă amenda de circulaţie, ridicarea, transportul şi depozitarea acesteia. În total, în jur de 800 de lei! Nu la fel se întâmplă dacă-ţi văd primii autoturismul parcat „pe dos” poliţiştii de la Rutieră.

Aşa arată înştiinţarea  pe care au primit-o şoferii
Aşa arată înştiinţarea pe care au primit-o şoferii

Aceştia nu îţi fac autoturismul nevăzut, ci îţi lasă în parbriz un anunţ. ”Şoferul care a parcat neregulamentar trebuie să se prezinte la sediul Brigăzii Rutiere, din str. Udrişte, cu tichetul din parbriz, în maximum cinci zile, şi i se va întocmi procesul verbal. În caz contrar, proprietarul va fi citat acasă. În cel mult zece zile trebuie să vină şi să spună cine a condus autoturismul, altfel amenda va ajunge la taxe şi impozite”, au declarat, pentru Click!, reprezentanţii Brigăzii Rutiere. Amenda pentru oprire neregulamentară este între 180 şi 270 de lei, iar pentru staţionare în loc interzis, adică laşi maşina mai mult de cinci minute, între 360 şi 450 de lei. Dacă o achiţi în 48 de ore, plăteşti jumătate din sumă.

Pentru ambele abateri primeşti în plus două puncte de penalizare. „Maşinile care au în parbriz înştiinţarea poliţiştilor de la Rutieră, nu mai pot fi ridicate. Se ia în considerare prima sancţiune. Este adevărat că de când ei fac asta, numărul maşinilor ridicate a scăzut”, ne-au declarat surse din cadrul Poliţiei Locale Sector 4. Brigada Rutieră nu mai face echipă cu hingherii auto din 2012.

În sectoarele 2 şi 5 nu se ridică maşinile

Primăria sectorului 5 nu a avut niciodată un serviciu care să se ocupe de ridicarea maşinilor, iar în sectorul 2 autoturismele parcate ilegal nu mai „dispar” din februarie 2012. Atunci a expirat contractul cu firma care ridica maşinile. Primăria a organizat licitaţii, însă nu s-a prezentat nimeni.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net