Polițiștii locali din Centrul Vechi, pe post de controlori la STB

Ultima actualizare:

    O parte dintre polițiștii locali, învățați să se plimbe cu segway prin Centrul Vechi, va ajunge la STBFoto: Poliția Locală a Municipiului București
O parte dintre polițiștii locali, învățați să se plimbe cu segway prin Centrul Vechi, va ajunge la STBFoto: Poliția Locală a Municipiului București

După ce a renunțat la polițiștii locali care-i păzeau cabinetul, Nicușor Dan le dă acestora o nouă îndatorire. Cei care lucrează în Centrul Istoric vor fi trimiși de primarul general la STB, pe post de controlori.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este nemulțumit de scăderea încasărilor și vrea ca STB să lupte și mai mult împotriva călătoriilor frauduloase.

Astfel că o parte dintre cei 50 de polițiști locali, care lucrează la secția din Centrul Istoric, vor fi relocați la STB.

Este posibil să-i vedem cum verifică cartele prin autobuze, troleibuze și să de amenzi, care sunt cuprinse între 150 și 500 de lei.   

Bucureștiul are 300 de controlori, dintre care 113 fiind femei, și în jur de 200 de linii, inclusiv cele Regio și de noapte. Și par a fi insuficienți.

Nu se scumpește călătoria la STB

Deși o călătorie  costă 1,3 lei, fiind cea mai ieftină din Europa, nu mulți o plătesc. Spre comparație, în Constanța este 1,5 lei, iar la Timișoara, Iași și Cluj, 2,5 lei. Mai scumpe, deși traseele sunt mult mai scurte. Edilul nu dorește să scumpească transportul în comun, înainte de a le putea oferi bucureștenilor servicii de calitate. Adică, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele să ajungă în stații după un program bine stabilit, pe care să-l respecte, și să fie curate.

Pentru anul 2020, STB a avut parte de venituri totale de 1.339.748 mii lei, dintre care: 296.387 mii lei, venituri proprii, 933.082 mii lei compensație și doar 110.279 mii lei, bani ce reprezintă diferență de tarif.

Citește și: 

Cum se curăță vehiculele STB. La sfârșitul săptămânii tot parcul de vehicule a fost spălat și dezinfectat

Am testat «biletul de o oră» cu care circuli în Bucureşti. Cât a durat, de fapt, să ajungem la destinație

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net