Poftiţi în Muzeul Copiilor din Capitală! Are 110 camere şi 25 de expoziţii

Ultima actualizare:

    Elevii pot călători în “spaţiul cosmic”Fotografii: Sever Gheorghe
Elevii pot călători în “spaţiul cosmic”Fotografii: Sever Gheorghe

110 camere şi 25 de expoziţii pe şase domenii - aşa arată spaţiul amenajat pentru copii în centrul Capitalei! Săli de jocuri pe calculator, robotică, mini-săli de operaţii, plimbări virtuale prin spaţiul cosmic şi chiar şi un mini-studio pentru transmisiuni live radio-tv. Sunt câteva dintre atracţiile de la Muzeul Copiilor, deschis de ieri pe bulevardul Decebal numărul 11.

Muzeul Copiilor este destinat celor între 4 şi 18 ani şi este structurat pe şase secţiuni: ştiinţe, geografie, istoria Bucureştiului, tehnologie şi inovaţie, gastronomie şi, desigur, artă şi cultură.

Puştii pătrund mai uşor în tainele anatomiei
Puştii pătrund mai uşor în tainele anatomiei

Vizitatorii vor putea vedea prin intermediul realităţii virtuale sau în mini-laboratoare tematice progresul ştiinţei: braţe robotice, holograme, imprimante 3D, simulatoare de submarin sau de rachetă. La secţiunea anatomie, puştii pot vedea cum arată un bloc operator în miniatură, pot experimenta proceduri medicale, pot acorda primul ajutor sau pot face o călătorie virtuală prin corpul uman. Alte încăperi te poartă, tot virtual, prin spaţiul cosmic, prin mediul subacvatic, printr-o grădină botanică sau prin una zoologică. Există şi o zonă de jocuri pe calculator, un studio radio–tv şi un laborator de creaţie grafică. Pentru siguranţa vizitatorilor şi a angajaţilor, autorităţile au achiziţionat 40 de lămpi speciale, cu care vor realiza igienizări şi dezinfectări periodice.

Primarul Gabriela Firea, la bordul “submarinului”
Primarul Gabriela Firea, la bordul “submarinului”

Muzeul a fost amenajat în spaţiul ocupat până acum de sediul unei bănci. În mod normal, pot intra 350 de vizitatori simultan. Având în vedere situaţia epidemiologică, autorităţile au decis să nu primească decât maximum 100 de oaspeţi. Programul de vizitare este cel al muzeelor din Capitală: de marţi până duminică, între orele 10.00 - 18.00. Muzeul nu poate fi vizitat decât pe bază de programare, pe platforma www.pmb.ro sau site-ul www.proedus.ro. ”Până la sfârşitul anului intrarea este gratuită. De anul viitor va fi un preţ, dar subvenţionat, un preţ mic, suportabil pentru orice familie. De asemenea, aici pot fi organizate serbări ale unor şcoli, dar şi petreceri”, anunţă Gabriela Firea, primarul Capitalei.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net