Poftiţi la maternitatea păsărilor! FOTO

Ultima actualizare:

    Lebedele negre clocesc. Ouăle  gâştelor stau  la incubatorFoto: Sever Gheorghe
Lebedele negre clocesc. Ouăle gâştelor stau la incubatorFoto: Sever Gheorghe

Toată lumea s-a întrebat unde au dispărut păsările exotice din parcurile bucureştene. Ei bine, noi am aflat. Sunt bine mersi la o fermă de lângă Capitală, acolo unde lebedele negre aşteapă puişori.

Din vară şi până-n toamnă, lacurile din parcuri sunt casele lor. Copiii vin special pentru ele în Cişmigiu, Herăstrău şi Bordei. Le admiră şi fac fotografii cu ele. Nu au ocazia să vadă la tot pasul gâşte de Nil, călifari, raţe mandarin, caroline, lebede albe şi negre şi păuni imperiali.

Păsări exotice
Păsări exotice

De cum s-a lăsat frigul, însă, înaripatele au fost strânse de pe apă de angajaţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi transportate la o fermă aflată în localitatea Vânătorii Mici, la 40 km depărtare de Capitală. Reporterii Click! le-au vizitat vineri, 6 noiembrie. Un om de toată isprava, medic de meserie, are grijă de ele. Le-a oferit tot confortul, ţarcuri speciale încălzite cu lămpi, mâncare din belşug şi multă dragoste.

Curtea fermei lui  Cătălin Sofonea e  plină de păsăret
Curtea fermei lui Cătălin Sofonea e plină de păsăret

”Am în grijă 200 de păsări şi fac în aşa fel încât să nu le lipsească nimic”, ne-a declarat Cătălin Sofonea, intelectualul transformat în fermier. Cu un astfel de trai, păsărilor nu le-a fost greu să se împerecheze. Deja există zece perechi de lebede negre care clocesc ouă şi aşteaptă puişori. V

iitorii părinţi stau separat de restul familiei, doi câte doi. ”Aici este maternitatea. Masculul şi femela clocesc pe rând. Devin foarte agresivi dacă te apropii”, ne-a explicat Sofonea.

Peste 50 de zile, se va auzi ”gânguritul” puişorilor. Ouăle găştelor stau la incubator, iar viitoarele mame zburdă prin curte şi, din când în când, sar să facă baie în găleată.

Fermierul supraveghează  păsările cu camere video
Fermierul supraveghează păsările cu camere video

Lebedele albe se răsfaţă în micile bazine, chiar dacă afară sunt 0 grade Celsius. Păunii se caţără şi stau ba afară, ba în cuşca închisă. De curând, şi în rândul lor a venit pe lume un nou locatar. Din aprilie, exoticele înaripate vor aduse în parcuri. Contractul de îngrijire costă ALPAB 10.000 de lei, de trei ori mai puţin faţă de anii trecuţi, când păsările se aflau în îngrijirea altui crescător.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net