«Pierd în fiecare lună o zi din viaţă blocată-n trafic!»

Ultima actualizare:

    Alina nu mai suportă traficul bucureştean
Alina nu mai suportă traficul bucureştean

”Îmi mănânc viaţa în maşină” nu e chiar o vorbă fără acoperire. O simţim zi de zi pe propria piele noi, cei care suntem şoferi în oraşele mari şi o arată şi studiile de specialitate. Pierdem, în medie, peste 100 de ore pe an din cauza aglomeraţiei, iar Bucureştiul este printre „campionii” la capitolul trafic sufocat.

Pentru bucureşteanca Alina Marin, fiecare seară se încheie cu acelaşi coşmar numit „traficul din Capitală”. Face peste o oră şi un sfert pe un drum de circa 20 km, care în mod normal se parcurge cu maşina în 20-25 de minute. ”Lucrez în nordul Capitalei, la o firmă de comunicaţii cu sediul în Pipera şi locuiesc pe Calea 13 Septembrie, în apropiere de Calea Sebastian.

simeon stalpnicul png

Sincer, dacă ar fi metrou în zonă, nu m-aş apropia de maşină decât în weekend sau pentru vreo urgenţă”, a povestit, pentru Click!, tânăra de 32 de ani. Ea pleacă de la serviciu în jurul orei 18.30 şi nu se întâmplă niciodată, de luni până vineri, să ajungă acasă mai devreme de ora 20.00. ”Am încercat toate variantele cu putinţă. Toate străduţele şi şmecheriile. Ajunsesem la un moment dat să urmăresc taximetrişti ca să văd pe unde se strecoară”, zâmbeşte Alina.

Totul a fost în zadar. Străduţele se blochează şi pierzi minute în şir, pe bulevardele mari, cu trei benzi, ajungi să stai şi de câte zece ori la un semafor, iar cozile de pe poduri sau din pasaje îţi supun nervii la cele mai grele teste. Un calcul simplu arată că Alina, la fel ca alte mii de şoferi, pierde cinci ore în fiecare săptămână pe arterele sufocate de prea multe maşini. ”Practic, o zi întreagă din viaţă o pierd în fiecare lună în aglomeraţie. Şi, sincer, nu văd nici o rezolvare. Poate doar să se dea mai repede în folosinţă noile linii de metrou”, a conchis, tristă, şoferiţa.

Click! spune

E clar, aglomeraţia în trafic nu se poate evita. Ca s-o faci suportabilă, specialiştii te sfătuiesc să asculţi muzica preferată sau o carte audio, nu prea tare, şi să nu te agiţi, să-ţi pui căştile şi să vorbeşti la telefon cu prietenii, să nu claxonezi şi să stai în poziţia corectă la volan (spate drept şi încheietura de la mână să atingă partea de sus a volanului atunci când braţul e întins).

«Sunt străzi pe care pur şi simplu te blochezi»

[[{"fid":"764877","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Dan Jearcu, 32 de ani, bodyguard","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Dan Jearcu, 32 de ani, bodyguard. ”În cel mai bun caz pierd în trafic 10-12 minute la fiecare oră de mers. Sunt străzi pe care pur și simplu mașina se blochează sau stopuri la care mai bine te culci: pierzi 5, 7 şi chiar 10 minute. De exemplu, pe bd. Doamna Ghica faci 15 minute ca să străbați un kilometru”.

[[{"fid":"764881","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Nistor Bratu, 60 de ani, pensionar","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Nistor Bratu, 60 de ani, pensionar. ”Nu am făcut niciodată un calcul al suferinței mele în trafic, dar cred că pierd o oră, zilnic, în ambuteiaje. Dar se poate și mai rău! Eu nu prea circul cu mașina pentru că sunt în vârstă, dar băiatul meu se plânge că două ore stă degeaba la volan din cauza traficului haotic”.

[[{"fid":"764885","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Valentin Stanciu, 35 de ani, funcționar","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Valentin Stanciu, 35 de ani, funcționar. ”Semaforizările proaste,șoferii indisciplinați sunt câteva dintre motivele care ne silesc să petrecem în plus, în trafic, în fiecare zi, două ore. Problema este că nu ai ce să faci: prea multe mașini, prea mulți șmecheri la volan. Chiar dacă tu ești corect, pe șosea este junglă”.

Bucureștenii, prinşi  în aglomerație 103 ore

simeon stalpnicul png

În sfârșit, Capitala României este în topul mondial la ceva. Orașul se află pe locul cinci într-un top al metropolelor cu cele mai mari probleme de trafic rutier. La o călătorie medie zilnică de 30 de minute cu mașina, șoferii care merg prin Bucuresti au înregistrat 103 ore de întârziere într-un an, se arată într-un studiu realizat de TomTom, citat de Statista.com. Specialiștii de la Asociația de Psihologie si Sigurantă Rutieră "PsihoTrafiQ" consideră că principala cauză o reprezintă ambuteiajele. Blocajele se petrec din cauza numărului foarte mare de mașini, iar soluția ar fi optarea pentru mijloacele alternative de transport.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net