Piaţa Victoriei, blocată de transportatori. Sunt restricții în Capitală

taxiurile-au-blocat-piata-victoriei.jpg

Sute de taxiuri și microbuze au ocupat Piața Victoriei
Sute de taxiuri și microbuze au ocupat Piața Victoriei
Fotografii: Inquam/Octav Ganea

Traficul în București este paralizat. Transportatorii au ieșit în stradă, iar Brigada Rutieră a instituit restricții. Nu se circulă în zona de la Piața Victoriei și pe străzile adiacente. Protestul este autorizat până la ora 15.00.

Protestul transportatorilor este organizat de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT). Reprezentanții acesteia  susţin că întregul lor domeniu riscă să fie blocat deoarece Guvernul a promis, dar nu a adoptat încă două ordonanţe de urgenţă.

Ei cer ca Executivul să reglementeze activitatea aplicaţiilor de tip car-sharing, iar cealaltă să-i scutească de obligaţia de a-şi lua maşini noi pe cei care vor contracte pentru trasee judeţene şi naţionale.

transportatorii-protesteaza-in-piata-victoriei.jpg

Transportatorii cer, printre altele, reglementarea activității aplicaţiilor de tip car-sharing
Transportatorii cer, printre altele, reglementarea activității aplicaţiilor de tip car-sharing
Augustin Hagiu, preşedintele FORT, a declarat că transportatorii au primit angajamentul din partea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că problemele pe care le ridică vor fi rezolvate, unele dintre ele chiar în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare.

O delegaţie a transportatorilor s-a întâlnit, la ora 11.00, cu ministrul pentru a vedea forma finală a actelor normative pe care aceștia le solicită şi care s-au blocat în circuitul de avizare.

Sute de taxiuri și microbuze au ocupat Piața Victoriei

În acest moment, sute de taxiuri şi microbuze blochează Piaţa Victoriei. Ei protestează de la ora 6.30 și vor pleca abia la ora 15.00.

Din această cauză, bucureștenii care au drum în centrul orașului stau blocați la semafoare. Accesul maşinilor este interzis pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei. Dacă va fi nevoie, poliţiştii vor bloca traficul până la Piaţa Presei Libere, pe Str. Paris și breteaua care face legătura cu Bd. Iancu de Hunedoara.

Mâine, protestul va fi reluat, în Piața Victoriei. De data aceasta, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România ies cu aceleași nemulțumiri. Cea ce înseamnă că traficul în București va fi paralizat din nou.

 

Loading...