Piața Sudului devine mall alimentar

Ultima actualizare:

    Actuala piață agroalimentară va  fi demolată pe 28 octombrie, pentru  a face loc unui complex comercial
Actuala piață agroalimentară va fi demolată pe 28 octombrie, pentru a face loc unui complex comercial

Disperare în rândul ţăranilor şi comercianţilor din ”Piaţa Sudului”. Pe 28 octombrie, piaţa de legume şi fructe va fi demolată şi în locul ei, într-un an, va apărea un mall alimentar.

”Proiectul prevede realizarea unui corp principal, cu un etaj şi a două pavilioane doar cu parter. Acestea din urmă vor fi de o parte şi de alta a actualului complex comercial care este proprietate privată şi va fi modernizat,” a descris primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, modul cum se va transforma Piaţa Sudului.

Florea Gherghina nu vrea să plece  de la taraba unde vinde de zeci de ani
Florea Gherghina nu vrea să plece de la taraba unde vinde de zeci de ani

Corpul principal, cu etaj, va avea rol de piaţă agroalimentară şi va fi ridicat în locul actualei zone cu tarabe, între cimitir şi latura dinspre Big Berceni. ”Spaţiul comercial din interior este gândit astfel: la parter zonă centrală cu tarabe şi spaţii comerciale (pescării, carmangerii, lactate-brânzeturi), iar la etaj  magazine şi restaurante”, a explicat arhitectul Teodora Babătă.

Pescăria lui Vasile Robitu  și-a pierdut furnizorii după ce  primăria a anun țat demolarea pieței
Pescăria lui Vasile Robitu și-a pierdut furnizorii după ce primăria a anun țat demolarea pieței

Accesul principal în clădire va fi dinspre str. Niţu Vasile. Celelalte două clădiri care vor fi realizate de constructorul angajat de primărie vor conţine spaţii de închiriat. În total cele trei clădiri vor ocupa 6.000 mp, iar investiţia primăriei va fi de peste 35.621.000 €. Potrivit primarului Băluţă, noiembrie 2019 e termenul din contract pentru finalizarea mall-ului agroalimentar Piaţa Sudului. Planurile primăriei nu au fost primite deloc bine de ţăranii care vând la tarabe.”Unde să plec, mă?

Unde mă trimiteţi la 75 de ani? Vând aici de zeci de ani, aici mă găseşte lumea. Nu plec nici moartă! Aici stau!”, zice vehementă Tanti Gherghina, care vine cu legume tocmai de la Copăceni. ”M-au distrus! Ameninţările lor mi-au pus furnizorii pe fugă. Aveam şase salariaţi care acum sunt şomeri. Cine o să poată plăti chiriile din noul complex? Deja sunt promise! Noi nu am fost consultaţi şi au stabilit ei acolo, soarta noastră”, se plânge Vasile Robitu, proprietarul pescăriei din Piaţa Sudului. Până pe 28 octombrie, ziua demolării, mai sunt 24 de zile şi oamenii spun că au fost luaţi ca din oală!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net