În piaţa de 11 milioane de euro bate vântul FOTO

Ultima actualizare:

    Suprafaţa desfăşurată  a noii pieţe este de  7.000 mp, pe două etaje  plus subsol şi demisol   Foto: Dorin Constanda
Suprafaţa desfăşurată a noii pieţe este de 7.000 mp, pe două etaje plus subsol şi demisol Foto: Dorin Constanda

Locuitorii din Amzei sunt revoltaţi că nu au unde să-şi facă piaţa şi nici unde să-şi parcheze maşinile. Asta deşi lângă ei tronează o investiţie de 11 milioane de euro. E vorba de Piaţa Amzei, care a fost inaugurată cu mare tam-tam acum doi ani, dar tarabele sunt goale, iar parcarea subterană închisă.

Piaţa Amzei urma să devină după modernizare un punct de referinţă în Bucureştiul european, din spusele primarului Andrei Chiliman. Construcţia găzduieşte în prezent doar cinci producători români de legume şi fructe. Cetăţenii sunt nemulţumiţi. Vânzătorii, la fel. “Piaţa mergea mai bine înainte să fie modernizată, eram foarte mulţi comerciaţi din toate zonele, aveam vad, acum am mai rămas o mână de oameni”, ne-a mărturisit Marius. Cu parcarea povestea e şi mai gravă. Nu a fost deschisă niciodată. “Piaţa va dispune de 113 locuri de parcare, dintre care 45 de locuri de parcare la subsol şi 68 la nivelul solului”, declara Chiliman, înainte de finalizarea proiectului, în 2013.

Lucrările au durat şase ani

Au rămas doar vorbele însă. Cei care au grijă de întreţinerea pieţei ne-au declarat că parcarea e într-o stare bună şi chiar nu înţeleg de ce stă închisă. Supăraţi, locatarii din zonă spun că acum se bat pur şi simplu pe un loc de parcare. “Nu ştim ce se ascunde în spatele clădirii, însă noi ne spurcăm zilnic că n-avem unde să parcăm. În câştig sunt cei de la ADP, cu locurile de deasupra, care costă 1,5 lei pe oră”, ne-a declarat Costel Georgescu, administratorul unui bloc din zonă. "Înainte aveam vad. Acum mai suntem cinci comercianţi în toată piaţa" a mai spus şi Marius,  un vânzător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net