Peste 35.000 de persoane au protestat în toată ţara! În Capitală, circulaţia a fost restricţionată

Ultima actualizare:

    Bucureştenii protestează împotriva legilor Justiţieifoto: Octav Ganea/ Inquam
Bucureştenii protestează împotriva legilor Justiţieifoto: Octav Ganea/ Inquam

Peste 20.000 de persoane s-au strâns în fața Guvernului, duminică seară, şi 15.000 de oameni au ieşit în stradă în cele mai importante oraşe din ţară. Circulaţia pe Bulevardul Kiseleff din Capitală a fost blocată. De asemenea, la staţiile de metrou a fost aglomerație. Oamenii au protestat împotriva modificărilor la legile justiţiei.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei au avut loc, duminică seară, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. În Capitală, oamenii s-au adunat în faţa Guvernului, şi au plecat în marş spre Parlament. Jandarmii au montat garduri, iar circulaţia rutieră pe Bulevardul Kiseleff a fost restricţionată. Manifestaţii asemănătoare au fost anunţate şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.

"Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Alte proteste au fost organizate în Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie).

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net