Peste 1.000 de oameni protestează în Piața Victoriei împotriva legii carantinării. Manifestanții nu poartă măști

Ultima actualizare:

    Protest în Piața Victoriei împotriva legii carantinăriiFoto: Inquam Photos
Protest în Piața Victoriei împotriva legii carantinăriiFoto: Inquam Photos

Un număr mare de protestatari s-a strâns duminică, 12 iulie, în Piața Guvernului, reclamând abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus. Aceștia sunt împotriva legii carantinării și au venit la manifestație fără măști de protecție, nerespectând, bineînțeles, nici distanțarea socială.

Oamenii, care au organzat manifestul pe Facebook, spun că protestează faţă de „dictatura sanitară” şi cei mai mulţi nu poartă măşti de protecie şi nu resectă distanţa fizică. Participanţii cer „libertate” şi strigă lozinci precum „Vrem eliberare, nu carantinare”.

Protestul a început la ora 18:00, iar la fațaa locului au ajuns și mai multe echipaje de jandarmi. „Vă aşteptăm în piaţă să arătăm acestor dictatori nazişti că nu pot să încalce drepturile omului la nesfârşit, că nu pot să ne ia copiii, bunurile şi libertatea de exprimare”, a transmis una dintre iniţiatoarele protestului.

Protestatarii reclamă abuzuri ale autorităţilor comise în ultimele trei luni de zile, în legătură cu gestionarea pandemiei de coronavirus, pe care cei prezenţi în piaţă o neagă.

De asemenea, organizarea de mitinguri sau demonostrații este interzisă în timpul stării de alertă în care ne aflăm, însă mai mult de 1.000 de oameni s-au strâns, duminică seara, în fața Guvernului, pentru a-și scanda nemulțumirile, în ciuda legilor în vigoare. Aceștia protestează în special față de legea carantinării și izolării persoanelor infectate cu noul coronavirus, care urmează să fie dezbătută luni în Senat.


    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, joi seară, proiectul de lege al Guvernului privind carantina şi izolarea. Deputaţii au depus mai multe amendamente. Au fost propuse mai multe variante pentru definiţia carantinei şi izolării, iar în ceea ce priveşte tratamentul, este menţionată explicit necesitatea acceptului celui vizat. Senatul este forul decizional pe propunerea legislativă a Executivului.

Jandarmeria a invitat oamenii să nu participe la protest

Potrivit Antena 3, oamenii spun că nu există noul coronavirus. Mulți dintre ei contestă existența virusului și se opun măsurilor de carantinare și de izolare, susținând că acestea sunt neconstituționale.

„Până în prezent au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunțat Jandermeria București.

Jandarmeria București a emis și un comunicat în mediul online, prin care îndeamnă oamenii să fie responsabili: „În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice.

Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise în perioada stării de alertă.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente.”

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net