Percheziții la un centru de copii. Procurorii cer probe de sânge

Ultima actualizare:

    Sunt supiciuni că fetele din centrul ”Sf. Maria” erau bătute și primeau medicație psihiatrică
Sunt supiciuni că fetele din centrul ”Sf. Maria” erau bătute și primeau medicație psihiatrică

Scandal fără precedent în domeniul protecției copiilor instituționalizați. 40 de angajați ai centrului ”Sf. Maria”, din sectorul 1 al Capitalei au fost săltați de acasă și duși la audieri.

Procurorii au făcut azi dimineață 19 percheziții într-un dosar privind funcţionarea frauduloasă a sistemului de protecţie specială a copiilor instituţionalizaţi din centrul de plaament ”Sf. Maria- Casa de fete.

Se fura mâncarea și se vindeau medicamentele

În dosar a început urmărirea penală a 21 de persoane, pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, a anunţat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

"Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a copiilor instituţionalizaţi, în perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunţ formulat în luna noiembrie 2015), în cadrul unui centru din Bucureşti", anunţă Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Asistenta medicală a făcut plângerea

”Este vorba despre asistenta medicală care a avut o dispută anul trecut cu colega ei. Totul a dus la plângeri penale”, a declarat, pentru Click!, Dănuț Fleacă, directorul DGASPC sector 1.

Acesta a mai precizat că în reclamație, femeia, care încă este angajata centrului, a scris că asistenta, colega ei, vindea medicamentele din centru, că bucătăresele plecau acasă cu mâncarea și că orfanii erau abuzați.

Totodată, sunt suspiciuni că fetele cazate în centru primeau tratament psihiatric.

”Procurorii au cerut  să li se spună cine răspunde legal pentru fiecare copil în parte ca să li se ceară acordul pentru prelevarea probelor de sânge”, ne-au dezvăluit surse oficiale.

”Suntem obligați să le dăm medicația”

”Unii copii sunt hiperchinetici și au tratament prescris de medic. Noi suntem obligați să le dăm medicamentele, astfel se va spune că suntem criminali și nu respectăm dreptul copiilor la sănătate”, se apără Fleacă.

Click! a mai aflat că perchezițiile au vizat și Comisia de evaluare complexă a copilului și încadrare în grad de handicap.

La Casa de fete ”Sf. Maria” locuiesc 28 de copile, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

Astăzi, toți angajații centrului au fost duși la audieri astfel că a fost nevoie de personal voluntar de la ONG-uri care să aibă grijă de fete.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net