Percheziţii la persoane bănuite de comerţ on-line cu medicamente contrafăcute

medicamente.jpg

medicamente perchezitii persoane site-uri online
Mai multe percheziţii au loc marţi dimineaţă la mai multe persoane
foto: arhiva personală

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează, marţi dimineaţă, patru percheziții domiciliare, la persoane bănuite de comerţ on-line cu medicamente contrafăcute și evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de 300.000 de euro.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează patru percheziții la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse şi comercializare de produse alterate.

medicamentee.jpg

medicamente perchezitii persoane site-uri online
Prejudiciul cauzat este de 300.000 de euro
foto: arhiva personală
 

De asemenea, sunt puse în aplicare cinci mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2016, persoanele bănuite ar fi înființat 10 site-uri web, prin care ar fi promovat şi comercializat către clienţi din România şi din străinătate (Spania, Italia, Belgia, Germania și Anglia) o gamă largă de medicamente contrafăcute, cum ar fi steroizi anabolizanţi, hormoni și altele, care prezintă un risc potenţial pentru sănătatea publicului. Produsele originale de acest tip se comercializează numai prin unităţi farmaceutice, nu prin intermediul site-urilor on-line. Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obţinut venituri de peste 1.000.000 de euro, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 300.000 de euro.

La acțiune participă și specialişti criminaliști, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

 

Loading...

Citește și

  • Procurorii DIICOT fac, joi dimineaţă, 30 de percheziţii în judeţele Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara şi Prahova, la o grupare specializată în furtul şi vânzarea de utilaje agricole şi industriale. Potrivit România TV, prejudiciul în acest caz depăşeşte un milion de euro.

  • Procurorii DNA efectuează joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în acest moment, este de 2,6 milioane de euro.

  • perchezitii cfr cluj

    Percheziții de amploare au avut loc, joi dimineață (19 mai), la sediul clubului de fotbal CFR Cluj, echipa care a devenit campioana României marți (17 mai). Procurorii DIICOT efectuează 20 de percheziții la locații atât în Cluj cât și în Capitală. Este vorba despre mai multe presupuse infracțiuni de delapidare.

  • Flori Dinu Parchetul General

    Polițiștii fac noi percheziții care vizează identificarea modului în care reprezentanții Hexi Pharma au diluat substanțele dezinfectante vândute către spitale. Sunt vizați directorul general al companiai, Flori Dinu, și chimistul Hexi Pharma, cel care deține rețeta produselor neconforme.