Percheziții la firma de salubrizare Urban

dezapezire-primaria-sector-6.jpg

Urban, percheziții, evaziune fiscală
Societate Urban se ocupă de curățenia și deszăpezirea în sectorul 6
Citeste tot despre: 

Azi dimineață au loc percheziții la societatea de salubrizare Urban, care se ocupă de curățenia din sectorul 6. Patronii sunt suspectați de evaziune fiscală.

Din primele informații, vorbim despre un prejudiciu de 1 milion de lei. Patronii Urban ar fi facut tranzacții cu firme de tip fantomă, transmite Digi 24.

13 persoane, aduse la audieri

”Peste 60 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară şi la sediul unor persoane juridice, în municipiul Bucureşti şi 13 mandate de aducere, emise pe numele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală”, anunță Poliția Capitalei.

S-au folosit firme fantomă

Anchetatorii spun că ”reprezentanţi ai unei firme ce se ocupă cu salubrizarea şi deszăpezirea Capitalei au creat un circuit artificial de tranzacţionare, exclusiv scriptic, fără conţinut economic, folosindu-se de firme fantomă, prin intermediul cărora au prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 1.000.000 lei, reprezentând deducerea ilegală a taxei pe valoare adăugată şi diminuarea impozitului pe profit datorat”.

Persoanele implicate vor fi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5.

În iulie 2015, un nou scandal de evaziune

De data aceasta vorbim despre un nou dosar de evaziune. În iulie 2015, societatea Urban a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 23 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit atunci că în circuitul infracţional a fost implicată firma Urban care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale.

Locuitorii sectorului 6 nu vor avea de suferit

dan_ceausescu.jpg

Dan Ceaușescu, director, Urban
Dan Ceaușescu, directorul Urban, sucursala București spune că activitatea firmei nu va fi afectată (foto:Click! )
”De trei ani suntem în insolvență și sub control judiciar. Suntem ținuți strict, deci nu văd unde ar fi problema. Activitatea firmei nu se oprește , nu are de suferit din cauza anchetei. Noi colabărăm cu instituțiile statului. Colectarea de deșeuri și deszăpezirea în sectorul 6 se va face în continuare”, a declarat, pentru Click!, Dan Ceaușescu, director Urban, sucursala Bucureşti.
Loading...