Pasajul Nicolae Grigorescu, inaugurat în 11 iulie, cu o întârziere de opt ani

pasaj.gif

Noul pasaj are o lungime totală de 2,4 kilometri
Foto: Gabriela Firea / Facebook

În sfârşit! Bucureştenii vor putea circula, de sâmbătă, 11 iulie,, pe pasajul Nicolae Grigorescu din sudul Capitalei. Proiectul va fi inaugurat cu o întârziere de opt ani.

Demarate în martie 2010, lucrările ar fi trebuit să se încheie la finalul anului 2012. Lucrarea a fost blocată patru ani, până în 2016, din cauza unor exproprieri. În 2018, şantierul a fost din nou oprit, din cauza unor cabluri de înaltă tensiune care au fost mutate. 
Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că se va deschide circulaţia pe toată zona Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu. Şantierul a presupus lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmboviţa şi a două poduri la nivelul solului peste râu. Proiectul are o lungime totală de 2,4 kilometri, iar podul de 141 de metri este cel mai lung existent peste Dâmboviţa.Lucrările au costat aproape 20 de milioane de euro, scrie adevarul.ro.

Marius Coaje, consilier al edilului, spune că, „pentru a fi complet, acest proiect are nevoie şi de etapa a doua, care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţeganu, între pasaj şi Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate şi s-a stabilit culoarul de exproprieri”.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 kilometri, 6 benzi şi 3 staţii de autobuz. Lucrările vor costa aproape 15 milioane de euro.

 

Loading...