Partidul lui Nicușor Dan a cerut renumărarea voturilor în Sectorul 1

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan spune că în secțiile de votare în care USB n-a avut delegați  PSD a câștigat detașat
Nicușor Dan spune că în secțiile de votare în care USB n-a avut delegați PSD a câștigat detașat

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) a depus la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în 5-10 secții, invocând discrepanțe statistice, potrivit digi24.ro. Cererea Uniunii a ajuns, marți, la Biroul Electoral de Circumscripție și ar putea fi soluționată în cursul acestei zile.

Nicușor Dan a spus că USB a avut, inițial, delegați în toate secțiile de votare din Sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care și-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în București. „Nu puteam să-i mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau și au rămas niște secții în care nu am avut pe nimeni”, a precizat el.

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câștigat în secțiile de votare în care USB a avut observatori, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

„Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secții. Am avut delegați în 126 de secții. În ele Clotilde Armand a câștigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secție pentru noi). Nu am avut delegați în 36 de secții. În acestea PSD a câștigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secție în defavoarea noastră)”, a scris liderul USB.

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieșirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) — 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianța PSD+UNPR) — 30,5%, potrivit digi24.ro

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net