”Parlamentul” Capitalei a ales cu scandal adjuncții primarului Nicușor Dan. Cine sunt noii viceprimari așteptați patru luni

Ultima actualizare:

    Avocatul-consilier PSD Aurelian Bădulescu a avut o bătălie juridică cu primarul general Nicușor Dan
Avocatul-consilier PSD Aurelian Bădulescu a avut o bătălie juridică cu primarul general Nicușor Dan

Consiliul General al Municipiului București a ales luni, la patru luni de la alegerile locale, cei doi viceprimari ai Capitalei: Horia Tomescu (USR-Plus) și Stelian Bujduveanu (PNL). Ședința a început cu o oră întârziere după ce grupul PSD a vrut să participe fizic la ședință și nu online, iar când decizia le-a fost respinsă, reprezentanții formațiunii au refuzat să părăsească sala.

Consilierii generali PSD au intrat încolonați în sala de ședință și s-au postat strategic în toate colțurile și pe toate băncile, este drept că la distanța prevăzută de regulile sanitare. Părea că au luat cu asalt sala spre uimirea președintelui de şedinţă Cosmin Smighelschi, de la USR Plus. Acesta a încercat să-i determine să plece, oferindu-le un termen de trei minute pentru a evacua încăperea, deoarece se stabilise că lucrările se vor desfășura online, fiecare grup politic având repartizată o încăpere specială. Reprezentanții PSD au refuzat, cel mai vehement fiind fostul viceprimar al Capitalei din mandatul Firea, avocatul Aurelian Bădulescu, fostul avocat al lui Gigi Becali.

Horia Tomescu(USR-Plus) este dentist iar Stelian Bujduveanu(PNL) este licențiat în drept
Horia Tomescu(USR-Plus) este dentist iar Stelian Bujduveanu(PNL) este licențiat în drept

Vlad Voiculescu a renunțat la funcția pentru care s-a luptat patru luni

În cele din urmă lucrurile s-au rezolvat iar ședința s-a reluat și s-a intrat în ordinea de zi, pe care erau trecute 34 de puncte. Cel mai așteptat a fost votul pentru alegerea celor doi viceprimari, unul din partea USR-Plus și celălalt din partea PNL. Consilierul general Horia Tomescu a fost propunerea USR-Plus, după ce Vlad Voiculescu a renunțat la candidatură și la mandatul de consilier general deoarece va deveni ministru în Guvernul Câțu. Vlad Voiculescu  este propunerea USR-Plus pentru funcția de ministru al Sănătății. Adjuncții edilului șef al orașului, Nicușor Dan au fost aleși fără probleme. Au fost exprimate 52 de voturi, 4 au fost anulate. Stelian Bujduveanu(PNL) a primit 33 de voturi, iar Horia Tomescu(USR-Plus) 32 de voturi.

Vlad Voiculescu a renunțat la funcția de șef al spitalelor din București pentru cea de ministru al Sănătății
Vlad Voiculescu a renunțat la funcția de șef al spitalelor din București pentru cea de ministru al Sănătății

Cine sunt cei cei doi viceprimari ai Capitalei

Horia Tomescu este membru Plus și de 16 ani este medic dentist. Potrivit news.ro, pe 30 iulie 2019 a fost ales de Convenția Plus Sector 5 în conducerea filialei, în calitate de trezorier. Stelian Bujduveanu este în PNL din 2012, a fost șeful tineretului liberal TNL București și liderul grupului PNL din Consiliul General al Capitalei. Bujduveanu este licențiat în drept, deține un master în Dreptul Uniunii Europene, și este doctorand în Drept Administrativ în cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Citiți și

Ședința ”Parlamentului” Capitalei, blocată de PSD. Reprezentanții partidului nu vor ședință online

Cine este Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net