În Parcul Tei, «Roată» ca la Viena

6-act-ed-1.jpg

Elementele care vor susține ”RoataMare” au fost deja montate, iar axul este la 34 de metri de pământ
Foto: David Muntean

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

O „Roată” care va ridica amatorii de senzaţii tari la 64 de metri de pământ, un roller-coaster cu un traseu întins pe 400 de metri. Sunt doar două dintre atracţiile celui mai mare parc de distracţii din România, care va fi inaugurat în luna aprilie în Parcul Tei din Capitală.

Constructorii au început deja să aducă în parc echipamentele şi să pregătească construcţia pricipalelor atracţii. Potrivit proiectului, parcul va fi împărţit în patru zone, inspirate din poveştile româneşti: „Tărâmul lui Verde Împărat”, „Pădurea de Aramă”, „Şapte mări şi şapte ţări” şi „Pădurea de Argint”. Toate acestea vor putea fi văzute de sus, de pe „Roata Mare”, care va avea un diametru de 60 de metri.

6-act-ed-2.jpg

Aceasta este ”Roata” din Viena, sora celei din Parcul Tei
Foto: David Muntean

Ea va fi similară, ca dimensiuni, celei din Viena şi a început să fie montată la patru metri faţă de nivelul solului chiar pe malul lacului. Şi roata va avea un nume inspirat din basme. Se va numi „Pasărea măiastră”. 

Tot pe malul lacului din parc, dar în celălalt capăt, va apărea „Balaurul cu şapte capete”. Este numele pe care îl va purta roller coaster-ul, înalt de 15 metri, iar „corpul” imensei vietăţi a fost adus zilele trecute. În faţa „Roţii Mari” au fost montate jocuri cu maşinute electrice, ilustrate cu personaje din basme, precum zmeul, căpcăunul, balaurul. Sus, pe aleile parcului, au fost aduse deja mai multe jocuri de tip carusel decorate tot cu motive din basme. Lângă „balaur” a fost deja pusă o „Roată Mică” care, atunci când va fi finalizată, va ridica copiii la 15 metri de pământ. Costul investiţiei este estimat în proiect la 64 de milioane de lei şi este finanţat în proporţie de 40 la sută, din fonduri europene.

6-roller-coster.jpg

Fotografii: David Muntean

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5