Parcagiii de ocazie, amendaţi de primărie cu 200.000 de lei în şase luni

Nu mai puţin de 900 de amenzi au fost aplicate în primele şase luni ale anului 2014

Nu mai puţin de 900 de amenzi au fost aplicate în primele şase luni ale anului 2014
Fotografii: primăria sectorului 1
Citeste tot despre: 

O nouă afacere profitabilă, dar ilegală, pune pe jar autorităţile din Capitală. Închirierea locurilor publice pentru parcare, luate în stăpânire de adevărate reţele de parcagii, aduce venituri considerabile celor care profită de bunăvoinţa şoferilor.

Doar în primele şase luni ale anului, agenţii Poliţiei Locale au aplicat 900 de amenzi, totalizând 200.000 de lei. Banii au fost plătiţi fără prea mari menajamente de parcagiii de ocazie, semn că sumele pe care le câştigă sunt colosale.

Angajaţii primăriei confiscă lunar sute de echipamente care blochează spaţiile publice

Angajaţii primăriei confiscă lunar sute de echipamente care blochează spaţiile publice

Locurile preferate de aceştia sunt Piaţa Gării de Nord, Piaţa Lahovari, Calea Dorobanţilor, Piaţa Amzei şi Piaţa Victoriei, zone bune ale oraşului, unde bacşişul şoferilor e gras. Ei au două moduri de operare: fie iau bani şoferilor în locurile de parcare publice după ce pleacă angajaţii primăriei, fie amplasează obiecte metalice pe şosea, lângă trotuar, care blochează accesul şoferilor. Primăria face apel la şoferi să nu încurajeze o astfel de practică, să refuze finanţarea acestor reţele şi să anunţe Poliţia la 021/9540.

 

Loading...

Citește și

  • Sunt organizaţi în clanuri şi nu se bagă unul peste teritoriul celuilalt. Acţioneză în zone bine stabilite şi fac bani cu nemiluita de la oamenii de bună credinţă. Parcagiii ilegali îi taxează pe şoferii aflaţi în căutarea unui loc de parcare.