Panourile publicitare, chioșcurile și garajele amplasate ilegal în sectorul 1, ridicate pe cheltuiala proprietarilor

Ultima actualizare:

    În sectorul 1, panourile publicitare amplasate ilegal sunt date josFoto: Primăria Sectorului 1
În sectorul 1, panourile publicitare amplasate ilegal sunt date josFoto: Primăria Sectorului 1

Panourile publicitare, chioșcurile și garajele amplasate ielegal în sectorul 1 vor fi ridicate pe cheltuiala proprietarilor. Proiectul se află în dezbatere publică.

Domeniul public al Sectorului 1 va fi eliberat de panourile publicitare, chioșcurile, tonetele și garajele amplasate nelegal.

Potrivit unui proiect de regulament aflat în prezent în dezbatere publică, acestea vor fi ridicate de pe domeniul public, vor fi transportate și depozitate într-un spațiu special amenajat.

Proprietarii care nu răspund la notificare, amendați cu până la 20.000 de lei

Totul pe cheltuiala proprietarilor, care, în plus, vor fi și amendați, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, dacă nu răspund notificării, în termen de 30 de zile.

“Motivul principal care a stat la baza elaborării proiectului îl constituie amplasarea haotică a panourilor și afișelor publicitare, fără respectarea condițiilor impuse de lege, fiind amplasate pe zone verzi sau în locuri care obturează vizibilitatea în trafic. De asemenea, o altă problemă o constituie garajele din structură de beton amplasate pe domeniul public care împiedică organizarea corectă atât a circulației auto, cât și a celei pietonale, împiedicând amenajarea de trotuare, alei sau locuri de parcare. Totodată, prin regulamentul propus se dorește și dezafectarea chioșcurilor sau a tonetelor care realizează comerț stradal, amplasate ilegal pe domeniul public”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Amenzile vor fi date de Poliția Locală, iar ridicare se va face de către ADP

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, precum și dispunerea măsurilor tehnico-administrative de ridicare a construcțiilor provizorii nelegale se va face de către polițiștii locali, iar acțiunea de ridicare va fi realizată de către Administrația Domeniului Public sau de un operator contractat care va trebui să dețină autovehiculele și dotarea necesară unei astfel de operațiuni.

Construcțiile nerevendicate timp de o lună vor fi casate.

Clotilde Armand: ”Domeniul public, curățat de tot ce înseamnă construcție amplasată nelegal”

“Domeniul public trebuie să fie curățat de tot ce înseamnă construcție provizorie amplasată nelegal. Proprietarii de panouri publicitare, chioșcuri sau garaje trebuie să înțeleagă că în sectorul 1 s-a schimbat paradigma și că legea va fi respectată cu strictețe și în acest domeniu. Vom avea toleranță zero față de orice fel de construcție, fie ea și provizorie, amplasată pe domeniul public cu încălcarea legii”, a declarat Clotilde Armand.

Pot fi trimise propuneri și recomandări de îmbunătățire a proiectului până în 19 iulie. Acesta este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro și poate fi consultat la : https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html (proiectul nr. 49).

Citește și: 

Continuă vânătoarea de panouri publicitare ilegale, în sectorul 1. Alte cinci au fost date jos de polițiști

Clotilde Armand, în război cu mafia publicității stradale. Reclamele puse ilegal în sectorul 1, date jos

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net