Bucureşti, oraşul gropilor! Şoferii sunt disperaţi

6-act-1.jpg

Pe strada Fabrica de Glucoză, o groapă a făcut o”victimă”, un capac de roată
Foto: Florin Şuler
Citeste tot despre: 

Şoferii şi-au petrecut ultimele zile cu ochii spre cer să vadă cu o clipă mai devreme crengile îngheţate care se rup sau ţurţurii care stau să cadă. Acum, după ce a început să se încălzească, ei trebuie să-şi mute privirea spre pământ, căci apar gropile ca ciupercile după ploaie.

Alei dintre blocuri sau bulevarde intens circulate, toate sunt la fel de distruse şi pline de gropi. Nu este o surpriză, căci în fiecare iarnă se întâmplă la fel, şoferii aşteaptă încălzirea vremii ca un blestem. După ce că asfaltarea se face după ureche, iar materialele folosite sunt de o calitate mai mult decât îndoielnică, la distrugerea drumurilor contribuie şi edilii. Deszăpezirea se face atât de temeinic, încât bucăţi de stradă dispar sub lamele utilajelor.

6-act-2.jpg

Pe strada Mihai Eminescu a apărut un adevărat șanț
Foto: Florin Şuler

”Oraşul este praf. Oriunde te duci este plin de gropi şi a devenit o adevărată aventură să străbaţi Bucureştiul. Nu este normal să se întâmple aşa ceva în fiecare iarnă, iar noi, şoferii, să suportăm consecinţele!”, se plânge şoferul Grecu Antal, în timp ce se chinuie să ocolească ditamai groapa de sub Pasajul Băneasa. 

 

6-act-3.jpg

Aceasta este capcana rutieră de pe strada Traian
Foto: Florin Şuler

Nemulţumit este şi Ştefan Teodor, alt conducător auto. “Nu ştii la ce să fii atent mai întâi: la pietoni, la trafic sau la gropi. De pietoni şi participanţii la trafic mai te fereşti, dar de craterele din drumuri nu ai cum, că sunt prea multe şi unde nu te aştepţi”, comentează Ştefan. În acest timp, responsabilii Municipalităţii ridică din umeri şi aşteaptă primăvara.

6-act-5.jpg

Grecu Antal: “Oraşul este praf. Să circuli pe străzi e o adevărată aventură”
Foto: Florin Şuler

”Până la primăvară, în ritmul ăsta o să se umple toate drumurile de gropi. Astea nu sunt şosele pe care să circule maşinile: sunt uliţe. O să ajungă maşinile să dispară cu totul în şanţurile de pe carosabil”, îşi spune of-ul conducătorul auto Ştefan Andreescu. 

6-act-4.jpg

Groapa de pe strada Cetățuia ocupă o întreagă bandă
Foto: Florin Şuler

Alo, autorităţile!, se aude strigătul de ajutor al şoferilor? 

6-act-6.jpg

Ştefan Teodor: “Nu ştii la ce groapă să fii atent mai întâi. Sunt prea multe”
Foto: Florin Şuler
Loading...