O lună de concerte în aer liber la Universitate. Distracția începe azi

Ultima actualizare:

    Târgul de Crăciun va fi luminat de 20.000 de beculețe începând cu ora 18.00
Târgul de Crăciun va fi luminat de 20.000 de beculețe începând cu ora 18.00

Spectacolele și colindele de Crăciun se vor auzi de azi în Piața Universității din Capitală, locul în care se va deschide târgul oficial al sărbătorilor de iarnă. În fiecare zi până la 27 decembrie pe scena din centrul orașului vor urca 32 de artiști și trupe muzicale de la noi. Iată de ce trebuie să mergi la Bucharest Christmas Market.

Pentru al patrulea al la rând, târgul de Crăciun al Bucureștiului va avea loc pe esplanada de la Universitate. Ceremonia de deschidere va avea loc azi la ora 16.00, urmând ca luminițele din Piața Universității să fie aprinse la ora 18.00. Timp de o lună, în fiecare zi între orele 11.00 și 20.00, de aici bucureștenii vor putea cumpăra cadouri pentru cei dragi. Cele 60 de căsuțe decorate de sărbătoare vor deschide apetitul bucureștenilor pentru turtă dulce, vin fiert, dulcețuri, ceramică pictată, jucării din lemn, decorațiuni și ornamente pentru pomul de iarnă. În zona dedicată preparatelor tradiționale românești, gospodinele vor găti mâncăruri grase pentru oameni slabi și pofticioși.

Din piață nu vor lipsi nici meșterii populari și artiștii plastici, care vor confecționa în zona de târg obiecte și podoabe care vorbesc de la sine despre frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești. În perioada 18-22 decembrie, bucureștenii vor putea alege prin vot direct și democratic cel mai frumos décor de Crăciun, cele mai gustoase preparate și cea mai călduroasă servire. Votul vă asigură înscrierea în cursa pentru câștigarea unor premii oferite de organizatori.

Concerte și spectacole

Ediția din acest an a Bucharest Christmas Market vine cu o serie de spectacole și concerte specifice sărbătorilor. Nu mai puțin de 19 seri de iarnă din cadrul Bucharest Christmas Market sunt dedicate unui program artistic susținut de trupe și artiști de renume, ansambluri, grupuri de copii și de colindători, coruri orchestre și fanfare: Bere Gratis, Iris și Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Țapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Direcția 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena din Piața Universității.

Casa lui Moș Crăciun

Moș Crăciun va ajunge la târg pe 12 decembrie, iar spiridușii muncesc din greu să-i pregătească sosirea. Până ca bărbosul să vină în piață, aceștia îi decorează noua casă de aici și îi invită pe cei mici lângă șemineu, cu bradul împodobit și cu daruri multe. La fel ca în anii trecuți, copiii pot lăsa scrisorile cu dorințe și gânduri bune în cutia poștală din casa moșului.

Campanie umanitară

„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, acesta este mesajul organizatorilor târgului de Crăciun pentru toți cei care vor să vină în ajutorul unor copii aflați în dificultate, la care Moș Crăciun nu ajunge prea ușor. Campania, organizată annual, încurajează oamenii să doneze cărți și jucării, făcând un apel la solidaritate și implicare socială.

Ziua Națională a României

Ziua Națională a României va fi celebrată în această ediție, pe 1 decembrie, printr-un spectacol folcloric special susținut de artiști consacrați precum Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian și Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biriș, Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniați de Orchestra Națională Valahia – condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net