Noul regulament al teraselor din Centrul Istoric. Ce schimbări apar și ce reguli trebuie să respecte comercianții

Ultima actualizare:

    Terasele vor fi măsurate de Administrația Străzilor și delimitate doar cu jardiniere sau panouri de sticlăFoto: Inquam Photos / Lavinia Cioacă
Terasele vor fi măsurate de Administrația Străzilor și delimitate doar cu jardiniere sau panouri de sticlăFoto: Inquam Photos / Lavinia Cioacă

Noile reguli pentru terasele din Centrul Istoric al Capitalei au fost aprobate, miercuri, de Consiliul General al Municipiului București, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus. Între localurile vecine vor trebui montate separatoare din sticlă sau jardiniere înalte, iar perimetrul terasei va fi trasat de Municipalitate în aşa fel încât să se poată respecta un culoar de trecere de patru metri pe mijlocul străzii.

Noul regulament prevede că terasele nu pot fi amplasate în dreptul clădirilor care au faţadele degradate sau cu pericol de prăbuşire a elementelor decorative şi a tencuielii. Constatarea va fi făcută de către o comisie stabilită prin dispoziție a primarului general. Amplasamentul teraselor nu va mai fi lăsat la latitudinea administratorilor, ci va fi trasat de Administrația Străzilor și delimitat de agentul comercial astfel încât să fie lăsat un culoar de trecere de 4 m.”Este obligatia agentului economic să aibă terasa delimitată. În situaţia în care nu este delimitată avizul nu este valabil”se arată în regulamentul adoptat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei. Între terase se va putea realiza o separare faţă de vecini si maximum 2,5 m față de stradă exclusiv din elemente de mobilier urban. Acesta nu poate fi decât din: sticlă sub formă de panouri cu lungimea 1,25m și înălțimea de 1, 5m montate în cadre metalice, nefixate în pavajul străzii sau din jardiniere de lemn/metal cu dimensiuni maxime L=1,25m, H=1,50m, 1=0,50m, aşezate pe pavajul străzii.", au stabilit specialiștii Primăriei Capitalei, inițiatoarea noului regulament.

Cum se va face aprovizionarea unităților din Centrul Istoric

Aprovizionarea în zona Centrului Istoric se va desfăşura zilnic între orele 06:00 şi 10:00. Accesul în afara acestui interval se va putea face cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces. Plata se va face către Administraţia Străzilor Bucureşti. Mijloacele auto care asigură aprovizionarea vor avea acces în Centrul istoric astfel: intrare pe str. Doamnei şi str. Lipscani şi ieşire pe str. Şelari şi str. Căldărari.

Citiți și

Un balcon s-a prăbuşit peste o maşină în Centrul Istoric din Capitală

FOTO Centrul Vechi a prins viață. Uite cum se pregătesc terasele și care sunt regulile pentru clienți!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net