Noi proteste în Capitală! De ce s-au adunat manifestanții în Piața Universității

Ultima actualizare:

    Un nou protest anti PSD a avut loc sâmbătă, 30 martie, în Piața Universității Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Un nou protest anti PSD a avut loc sâmbătă, 30 martie, în Piața Universității Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sâmbătă seara, 30 martie, sute de persoane au protestat în centrul Capitalei față de modificarea legilor justiției. Oamenii s-au adunat în Piața Universității, unde și-au strigat vehement nemulțumirile.

Protestatarii  s-au strâns în Piața Universității, însă aveau de gând să plece în marș spre sediul DNA ulterior, unde jandarmii au amenajat garduri de protecție. A avut loc și un mic conflict cu forțele de ordine, în momentul în care mai mulți manifestanți au încercat să treacă de gardurile de protecție și să ajungă în șosea, potrivit Digi 24. 

Numărul protestatarilor care s-au strâns în Piaţa Universităţii a ajuns la câteva sute, la ora 19:00 fiind estimate în jur de 300 de persoane. Oamenii au scandat „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Adina Florea, sluga PSD”, dar şi „Jandarmeria, apără hoţia” şi „Magistraţi, nu cedaţi”, fiind nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.De asemenea, se scandează mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi.

Motivul protestelor din Capitală. Sute de persoane au ieșit în Piața Universității 

Printre protestatarii din Piața Universității s-au numărat și regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi mai mulţi membri USR, printre care fostul ministru Vlad Voiculescu, informează News.ro.

„Cred că ce se întâmplă în momentul acesta este poliţie politică în stare pură. Se vede exact unde sunt dispuşi să meargă. Sunt dispus să oprească pe cineva care a trecut de toate procedurile într-un concurs internaţional şi este pe primul loc şi pentru că asta nu le convine sunt dispuşi să facă orice. Zilele astea ne arată că sunt dispuşi să facă orice pentru a opri pe oricine care deranjează. Astăzi este Laura Codruţa Kovesi, mâine poate fi oricare dintre noi”, a spus Vlad Voiculescu, citat de News.ro.

Potrivit sursei anterior menționate, protestul a fost îndreptat în special împotriva a două personaje politice - liderul PSD, Liviu Dragnea, și ministrul justiției, Tudorel Toader, scandările manifestanților și pancartele acestora vizându-i în special pe cei doi.

În Piața Universității, manifestanții intenționează chiar să facă o noapte albă, pregătindu-se cu corturi și saci de dormit. Totodată, participanții la protest vor să facă un lanț uman de la Universitate până la sediul DNA arătându-și astfel susținerea față de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA care este anchetată acum de Secția specială pentru magistrați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net