Nicușor Dan și-a preluat mandatul de primar în prezența soției și a fiicei. Micuța Alteea a furat toate privirile

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan a cerut tinerilor să vină să se angajeze la Primăria Capitalei dar va trebui să lucreze cu directori membri PSDFoto: PNL facebook
Nicușor Dan a cerut tinerilor să vină să se angajeze la Primăria Capitalei dar va trebui să lucreze cu directori membri PSDFoto: PNL facebook

La mai mult de o lună de la alegerile locale, Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei, și-a preluat mandatul. Ceremonia a avut loc în premieră în curtea interioară a Municipalității, iar cea mai elegantă apariție a fost cea a Mirabelei Grădinaru, soția noului edil, îmbrăcată într-o rochie mov. Nota sobră a evenimentului a fost pentru scurt timp perturbată de Alteea, fiica de patru ani a lui Nicușor, care nu a vrut să stea în brațele mamei pe durata evenimentulu.

Alteea a început să alerge printre scaunele pe care stăteau reprezentanții partidelor în Consiliul General. Pentru că fetița nu avea astâmpăr a fost în cele din urmă nevoie ca mama să o ia de mână și să o”evacueze”.

Soția și fiica lui Nicușor Dan nu au lipsit de la ceremonie
Soția și fiica lui Nicușor Dan nu au lipsit de la ceremonie

Potrivit hotnews.ro, cel mai puternic om din București a venit pe jos la primărie după ce și-a lăsat mașina, un Renault Clio 4, pe strada Schitu Măgureanu și a plătit parcarea. Așa cum era de așteptat la eveniment și-au făcut apariția premierul Ludovic Orban, liderii USR-Plus, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Anghel Iordănescu, decanul de vârstă din Consiliul General al Capitalei

Ceremonia a început prin depunerea jurămintelor de preluare a mandatelor de către 45 dintre cei 55 de consilieri generali aleși la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Restul de consilieri vor depune jurământul într-o altă ședință deoarece cei care au câștigat mandatele s-au retras și vor fi înlocuiți de următorii pe lista partidelor. O surpriză a fost pentru mulți momentul când a apărut la tribună decanul de vârstă al consilierilor, cel care potrivit legii prezidează ședința de constituire a”Parlamentului”Capitalei. A fost vorba de reprezentantul PSD, celebrul antrenor Anghel Iordănescu ajuns la 70 de ani cel mai bătrân membru al legislativului din cel mai mare oraș al țării. VIP-irule din grupul de consilieri PSD s-au manifestat diferit. În timp ce Anghel Iordănescu nu s-a mișcat de la prezidiu, actrița Monica Davidescu îmbrăcată foarte sobru a socializat doar cu cei din PSD, dar Elisabeta Lipă, cu un sacou roșu ca focul și o mască cu steagul României, a discutat cu toată lumea, indiferent de ce partid aparțineau. Ea a fost dealtfel și singura care a aplaudat consilierii din celelalte partide

Elisabeta Lipă
Elisabeta Lipă

Nicușor Dan promite să deschidă ușa din față a Primăriei Capitalei

După ce și-au preluat mandatele consilierii generali, a depus jurământul Nicușor Dan care a mulțumit celor care l-au sprijinit dar nu și familiei. Și-a început discursul cu un motto pe care Liga Studenţilor l-a preluat de la Avram Iancu şi anume „Nu ne-am luptat pentru jucării”. El a adăugat că bucureştenii nu au ieşit la vot doar ca nişte oameni să îşi schimbe cărţile de vizită şi a cerut răbdare şi solidaritate bucureştenilor pentru a rezolva problemele Capitalei, inclusiv cea a termoficării. Acesta a mai spus că în momentul în care vor fi sub 100 de îmbolnăviri de coronavirus în Bucureşti, va deschide simbolic uşile PMB.

Dacian Cioloș, Nicușor Dan, Ludovic Orban, Dan Barna
Dacian Cioloș, Nicușor Dan, Ludovic Orban, Dan Barna

Nicușor Dan așteaptă CV-uri de la tineri care vor să lucreze în Primăria Capitalei

”Vreau să mulţumesc tuturor oamenilor care mi-au fost aproape în toţi aceşti ani, colegii de la USB, voluntarii campanilor din 2016 şi 2020, personalităţile publice care m-au girat cu persoana lor pentru persoana mea în acest campanii. Vreau să mulţumesc oamenilor care au donat bani(…)Vreau să fac un apel aici pentru oameni care şi-au dovedit competenţa în diverse zone, pentru tineri care ies de pe băncile universităţilor – veniţi în administraţia publică, aştept să trimiteţi CV-uri pentru a lucra în administraţia publică”, a declarat Dan. 

Apelul lui Nicușor Dan către bucureșteni

”Pe termen foarte scurt cer bucureştenilor răbdare şi solidaritate pentru că sunt nişte probleme urgente şi grave cu care ne confruntăm. Suntem într-o criză sanitară, avem urgenţe în domeniul termoficării. Purtaţi mască, ascultaţi recomandările specialiştilor, evitaţi aglomeraţiile. Suntem o comunitate şi este în responsabilitatea noastră să trecem prin această pandemie. Vom deschide uşa mare a Primăriei, dar amân acest moment pânâ la momentul în care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de oameni care se vor îmbolnăvi de coronavirus. În prima zi în care vom avea mai puţin de 100 de îmbolnăviri, vom deschide uşa Primăriei. E un gest simbolic. Vreau să spun din nou nu se poate să nu reuşim împreună pentru noul Bucureşti”, a spus Nicuşor Dan.

Ce va face Nicușor Dan în primele două zile de mandat

Nicușor Dan a anunțat deja presa ce va face în primele două zile ale mandatului. Se va întâlni în ședințe succesive cu totți directorii din cadrul Municipalității și instituțiilor subordinate pentru a vedea situația financiară a instituției.”Primăria Capitalei este înglodată în datorii”, a anunțat deja Nicușor Dan. Sarcina lui Nicușor Dan se anunță dificilă în condițiile în care șefii de la Termoenergetica, Alexandru Burghiu și Societatea de Transport București(fostul RATB), Hazem Kansou sunt pe listele PSD la Parlament pe locuri eligibile. În plus și liderii de sindicat din cele două instituții au fost aleși acum consilieri generali PSD.

Citiți și

Cine este Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei

Nicușor Dan și viceprimarul Aurelian Bădulescu, la un pas să se ia la bătaie în mijlocul străzii

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net