Nicușor Dan recomandă bucureștenilor să poarte mască și în spațiile deschise. Ce spune despre traficul din Capitală

Ultima actualizare:
Sars-COV-2 a făcut peste un milion de victime în întreaga lume
Sars-COV-2 a făcut peste un milion de victime în întreaga lume

Nicușor Dan a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate, despre aglomerația de la metrou și a spus că asta este „un semnal că cealaltă componentă a transportului public nu funcționează. Primarul ales al Capitalei a dat asigurări că la orele de vârf mijloacele de transport vor fi suplimentate și recomandă tuturor bucureștenilor să poarte mască de protecție și în spații deschise întrucât numărul îmbolnăvirilor de coronavirus este în continuă creștere.

Nicușor Dan a vorbit despre aglomerația de la metrou, eventualele soluții pentru ca traficul de la orele de vârf să fie unul mai redus și a oferit o serie de sfaturi în contextul în care miercuri, 7 octombrie, în România a fost înregistrat un record dublu negativ, atât de noi cazuri, cât și de decese provocate de noul virus. 


    Sars-COV-2 a făcut peste un milion de victime în întreaga lumeSursă foto: Pixabay.com
Sars-COV-2 a făcut peste un milion de victime în întreaga lumeSursă foto: Pixabay.com

"În vremuri normale, faptul că metroul este aglomerat nu trebuie să fie un lucru rău, e o dovadă a succesului, însă într-o perioadă de coronavirus e un semnal că cealaltă componentă a transportului public nu funcționează. Vorbesc despre STB – tramvaie, troleibuze, autobuze. Trebuie ca transportul public să funcționeze la întreaga capacitate în orele de vârf. Să redistribuim toate resursele către acele ore de vârf pentru a nu avea aglomerație", a declarat Nicușor Dan. 

Nicușor Dan a subliniat că este necesar să existe o colaborare între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică. "În primul rând Prămăria Capitalei trebuie să colaboreze cu DSP. Nu a existat până acum o astfel de colaborare care este obligatorie.

În al doilea rând, Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate... Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură", a explicat primarul Capitalei. 


    Sursă foto: Arhivă Click!
Sursă foto: Arhivă Click!

În cele din urmă, Nicușor Dan este de părere că un element cheie în stoparea răspândirii noului virus este respectarea regulilor impuse de autorități. În acest sens, el sugerează ca masca de protecție să fie purtată și în spațiile deschide publice, nu doar în cele închise. 

"E o situație periculoasă care trebuie tratată cu maximă responsabilitate. E foarte important să respectăm acele măsuri elementare pe care ni le recomandă toată lumea. Recomand ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în interiorul spațiilor închise. E foarte simplu. Eu fac asta de când a început această criză. Să ne spălăm pe mâini și să evităm locurile aglomerate.

Pe chestiunea purtatului măștii există niște normative care au fost date de autoritățile centrale și care impun portul măștii în spațiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureștiul nu l-a atins încă.

Eu recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecție în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze și pe ei și pe cei cu care în contact", a concluzionat Nicușor Dan. 

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net