Nicușor Dan nu știe ce facturi la utilități îi vin acasă: „Soția se ocupă”

Ultima actualizare:

    Nicușor Dan a încă nu știe deocamdată care va fi prețul căldurii la iarnăSursa foto: Merdiafax/Alexandru Dobre
Nicușor Dan a încă nu știe deocamdată care va fi prețul căldurii la iarnăSursa foto: Merdiafax/Alexandru Dobre

Nicușor Dan a participat, luni, la o acțiune de curățenie efectuată în Parcul Cișmigiu, și a susținut câteva declarații de presă. Întrebat de jurnaliști dacă sesizează scumpirile din ultima perioadă înregistrate la utilități, primarul a ridicat din umeri. El nu părea să știe care este valoarea facturilor pe care le primește acasă. Nici la lumină, nici la gaze. El a spus că soția lui se ocupă de astfel de plăți.

Primarul Capitalei, aflat luni dimineață în Parcul Cișmigiu, a vorbit despre posibilitatea externalizării serviciilor de curăţenie în parcuri, precizând însă că procedura de achiziție a unor astfel de servicii este anevoioasă. De asemenea, el a reluat afirmaţia conform căreia anul acesta nu sunt bani pentru amenajarea spațiilor verzi, dar a dat asigurări că anul viitor situaţia va fi mai bună.

Nicușor Dan o lasă pe soție să se ocupe de plăți și facturi 

Întrebat de jurnaliști dacă sesizează diferențele mari de preț la utilități, primarul nu a știut ce să răspundă. El nu a putut spune în ce măsură sesizează aceste scumpiri argumentând că soția lui se ocupă de facturi. "Personal, de ce se întâmplă, în familia mea se ocupă soția". El a adăugat însă că este "o întrebare foarte serioasă" în ceea ce privește prețul căldurii în iarna aceasta. Iată discuția cu reporterul: 

Reporter: O ultimă întrebare. Scumpirile din ultima perioadă cum le simţiţi? La gaze, la energia electrică. Ce factură v-a venit mai mare în ultimele două luni?

Nicuşor Dan: De ce se întâmplă în familia mea se ocupă soţia. Dar asta e o întrebare foarte serioasă, în ceea ce priveşte preţul căldurii în iarna asta. Urmează să vedem, adică este din nou un întreg ciclu, gazul care vine la Romgaz, negocierea între Romgaz şi ELCEN, preţul gigacaloriei pe care urmează să îl fixeze ANRE-ul.

Reporter: Va fi mai mare …?

Nicuşor Dan: Şi o eventuală… o eventuală hotărâre de Guvern pentru consumatorii vulnerabili.

Reporter: Va fi întreţinerea mai scumpă, preţul gigacaloriei mai scump iarna aceasta în Bucureşti?

Nicuşor Dan: Răspunsul la întrebarea asta depinde de răspunsul pe care toate instituţiile pe care le-am enumerat o să le dea. Şi totul este o discuţie în curs.

Reporter: Are Primăria de unde suporta o subvenţie de căldură mai mare?

Nicuşor Dan: Haideţi să avem toate datele pe masă şi atunci o să luăm decizia şi împreună cu Consiliul General. În plus faţă de ce am spus până acum, răspunsul la întrebarea asta depinde şi de rectificarea bugetară pe care o avem în discuţie azi sau miercuri. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net