Nicușor Dan a găsit o soluție pentru locurile de parcare din București: ”Nu vreau să penalizăm oamenii”

nicusor-dan.jpg

Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a găsit o soluție pentru a creea noi locuri de parcare în București: el a declarat că doreşte să ridice cele 50.000-60.000 de maşini abandonate care există în oraș. Nicușor Dan a spus că până nu se rezolva problema parcărilor, nu este de acord cu sancţionarea oamenilor, cu excepţia cazurilor flagrante

„O să fie o hotărâre de Consiliul General, eu nu vreau să penalizăm oamenii, eu vreau să ridicăm maşinile care sunt abandonate (...) În estimarea oamenilor cu care lucrez, sunt undeva la 50.000-60.000 de maşini abandonate în Bucureşti. 50.000-60.000 de maşini abandonate ridicate şi duse în altă parte înseamnă 50.000-60.000 de noi locuri de parcare care iau presiunea de pe bulevarde, de pe spaţiile verzi”, a declarat Primarul Capitalei, conform digi24.ro.

Cât despre mașinile parcate ilegal, Nicușor Dan a declarat că vor fi sancţionaţi doar şoferii care parchează pe treceri de pietoni, staţii STB, până când toate mașinile abadonate vor fi ridicate. 

„În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant pe treceri de pietoni, staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public împreună cu parcările, deci, mai puţin cazurile flagrante, eu nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hypermarketurile, care stau mult timp mare parte din ele nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul acesta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestora şi undeva într-un interval de 2 ani, când o să rezolvăm tipul acesta de probleme, atunci ne putem gândi la sancţiune dacă există încălcări, dar în momentul de faţă cred că e prematur”, a mai adăguat Dan.

Primarul Bucureștiului a ținut să precizeze că vor avea loc întâlniri cu edilii celor șase sectoare ale Capitalei, întrucât ridicarea mașinilor ține de primăriile de sector. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1