Nicușor Dan cere renumărarea voturilor pentru Sectorul 1 al Capitalei

Ultima actualizare:

    Nicușor Danfoto: Dorin Constanda
Nicușor Danfoto: Dorin Constanda

Nicușor Dan, candidatul Usb, care a pierdut alegerile locale 2016 pentru Primăria Capitalei în favoarea pesedistei Gabriela Vrânceanu Firea, ridică un semn de întrebare cu privire la numărătoarea voturilor în 10 secții de votare din Sectorul 1. Acesta a precizat că în secțiile de votare unde USB nu a avut reprezentanţi, candidatul PSD a câştigat mult mai multe voturi decât în secţiile unde au fost şi reprezentanţi USB.

Nici Clotilde Armand, candidatul USB, care a pierdut la distanță de câteva procente alegerile locale pentru primăria Sectorului 1 în favoarea candidatului PSD Dan Tudorache, nu stă cu mâinile în sân după afișarea rezultatelor alegerilor locale 2016 și dorește să se facă lumină în procesul numărării voturilor. Asta în condițiile în care, duminică seară (5 iunie), primele exit-poll-uri o arătau pe ea învingătoare, cu 31,4% din procente, iar Dan Tudorache avea 29,7%. Luni dimineață situația s-a schimbat. Conform rezultatelor parțiale publicate de BEC la ora 6:00, Dan Tudorache a ieșit pe primul loc cu 31,13%, iar pe a doua poziție s-a plasat Clotilde Armand, cu 28,75%.

Clotilde Armand a fost la un pas să preia șefia Primăriei Sectorului 1
Clotilde Armand a fost la un pas să preia șefia Primăriei Sectorului 1

"Prezența la vot este prima formă de implicare în procesul de guvernare a comunității în care locuim. Din acest motiv țin să mulțumesc celor care și-au exprimat ieri votul, indiferent de opțiunile lor politice. Le sunt profund recunoscătoare celor care s-au mobilizat pentru a ne susține și care mi-au transmis mesajele lor.Cele mai multe dintre aceste mesaje contin comentarii cu privire la răsturnarea scorului în favoarea dlui Dan Tudorache în timpul nopții, după ce rezultatele parțiale anunțate de BEC la ora 24.00 erau în favorea candidaturii mele. Această răsturnare de situație aruncă o îndoială asupra corectitudinii procesului de numărare și înregistrare a voturilor în secțiile de votare.

Simpla apariție a unei asemenea îndoieli, după 26 de ani de la demararea procesului democratic în România, aruncă o lumină negativă asupra imaginii țării. Sunt convinsă că Biroul Electoral Central își va îndeplini atribuțiile. Cred că în România anului 2016 sunt depașite metodele de presiune și fraudare electorală", a scris Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook.

Iată cum a sunat și mesajul lui Nicușor Dan, publicat luni la prânz pe Facebook:

Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră). Mulţumim tuturor delegaţilor noştri pentru efortul incredibil de azi-noapte'', a fost mesajul lui Nicușor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan a fost invitat luni seară la B1 Tv, unde a mărturisit următoarele: ''Am întocmit o cerere pentru a se renumera voturile în 10 secții de votare din Sectorul 1''.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net