Neregulile descoperite de ISU la stațiile de metrou

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Călătorii sunt în pericol la metrou în cazul unui eveniment de proporții. Toate cele 54 de stații au fost verificare de inspectori ISU care au descoperit că multe culoare de evacuare sunt blocate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au efectuat, luni dimineață (7 noiembrie), controale simultane în toate cele 54 de staţii de metrou din Capitală, scrie digi24.ro. S-au descoperit culoare de evacuare care sunt blocate, hidranţi şi stingătoare nesemnalizate, lumini de siguranţă nefuncţionale şi turnichete modificate care îngreunează evacuarea. 

De asemenea, turnichetele au modificări pentru limitarea trecerilor frauduloase. Astfel, pompierii au constatat că, pe sensul de ieşire, au fost montate nişte bare suplimentare astfel încât călătorii să nu poată trece pe lângă turnichete. Aceste adaptări, spun reprezentanţii ISU, îngreunează o evacuare în siguranţă, scrie aceeași sursă.

În multe dintre staţiile de metrou, luminile de siguranţă lipseau cu desăvârşire, iar în altele erau insuficiente pentru a-i ghida pe călători în situaţia unei urgenţe.

În luna mai, Metrorex a primit 11 amenzi de la ISU București, dintre care şapte avertismente şi patru amenzi în cuantum de 8.000 de lei.

Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care îngreunarea evacuării persoanelor din cauza modificărilor la sistemul de trecere cu turnicheţi, amplasarea, în anumite zone, a unor spaţii comerciale, vitrine, lifturi, uşi de evacuare blocate cu zăvoare, iar la unele uşi, sensul de deschidere se făcea în sens invers evacuării.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net