Negoiță reintroduce ridicare mașinilor parcate neregulamentar. Vezi de când

Ultima actualizare:

    Taxele de recuperare a mașinilor se ridică la 500 de lei. Foto: Adevărul
Taxele de recuperare a mașinilor se ridică la 500 de lei. Foto: Adevărul

De mâine, mașinile parcare neregulamentar pe raza Sectorului 3 vor fi ridicate din nou, în urma reorganizării serviciului. Primarul Robert Negoiță va participa joi la prima acțiune organizată de primărie împreună cu Poliția Locală. Care sunt taxele de ridicare, transport și depozitare.

Primăria Sectorului 3 reintroduce serviciul de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor staționate sau parcate neregulamentar. În mai 2015, această activitate a fost declarată ilegală de Înalta Curte de Casație și Justiție pe motiv că era efectuată de consilile locale cu încălcarea Codului Rutier.

Conform primăriei, tarifele pentru ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor parcate neregulamentar se ridică la 500 de lei. Tarifele sunt următoarele:

Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă: cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei; cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă: cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei; cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă: în primele 24 de ore - 150 de lei; după intervalul de 24 de ore - 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat. Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.

Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002. Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 - dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală. „Facem precizarea că recuperarea vehiculelor depozitate în spațiul special amenajat din strada Releului nr. 4 se poate face non-stop în baza chitanței fiscale care atestă plata tarifului aferent”, spun reprezentanții primăriei.

Dispoziția de ridicare se încheie în trei exemplare, dintre care primul rămâne la agentul constatator, iar celelate două la personalul Serviciului Administrativ. La eliberarea vehiculului reprezentanții Directiei Generale de Poliție Locală vor preda cel de-al treilea exemplar proprietarului/deținătorului legal al acestuia.

Vehiculele/remorcile/rulotele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate și depozitate în spațiul special amenajat din strada Releului nr. 4.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net