Neculai Onţanu a fost arestat

Ultima actualizare:

    Neculai Onțanu a condus sectorul 2 timp de 12 ani
Neculai Onțanu a condus sectorul 2 timp de 12 ani

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus măsura, acesta fiind acuzat pentru luare de mită.

Procurorii DNA arată că în perioada 2006-2007, Neculai Onțanu, în calitate de primar, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ține cont de recomandările juriștilor din cadrul instituției pe care o conducea.

Într-o notă a Direcției Juridice referitoare la dosarul de retrocedare, directorul departamentului evidenția că „din dosarul de revendicare lipsesc mai multe documente clarificatoare cu privire la întinderea dreptului revendicat şi modalitatea de reconstituire” acesta propunând „completarea dosarului de către solicitant precum şi solicitarea unor date de la Arhivele Naţionale, respectiv obţinerea unui punct de vedere din partea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor”, explică procurorii.

În acelaşi dosar, judecătorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, fost apărător al lui Victor Ponta, care este acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Totodată,  Şutru Toma, secretar al Consiliului local al Sectorului, a fost arestat preventiv, acesta fiind acuzat că ar fi solicitat pentru intervenția sa două milioane de euro.

Banii ar fi fost mascați sub forma unui contract de vânzare cumpărare pentru un teren care nu putea fi utilizat, prețul acestuia fiind supraestimat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net