N-avem pietoni câte treceri aţi făcut!

Ultima actualizare:

    Pe o distanţă de un kilometru, Administraţia Străzilor a trasat nouă «zebre»Foto: Florin Şuler
Pe o distanţă de un kilometru, Administraţia Străzilor a trasat nouă «zebre»Foto: Florin Şuler

Vai de şoferii care trec pe aici! Pe Bd. Constantin Brâncoveanu au apărut trecerile de pietoni ca ciupercile după ploaie. Pe o bucată de 1.200 de metri sunt nouă astfel de marcaje, unele lângă altele.

Frâne, claxoane şi multe înjurături printre dinţi. Asta auzi dacă stai câteva minute pe Bd. Constantin Brâncoveanu, din sectorul 4. De la intersecţia străzii Niţu Vasile cu strada Turnu Măgurele nu sunt mai mult de 1.200 de metri, însă treceri de pietoni cu duiumul. Nici bine nu opresc şoferii la una, că imediat frânează brusc la o alta. Sunt nouă ”zebre”, majoritatea dintre ele trasate una lângă cealaltă, la doar şapte metri distanţă. ”Sunt două aici, la circa 100 de metri, o altă trecere, apoi alte două şi tot aşa până în capăt. Este o aberaţie fără margini”, s-au plâns conducătorii auto. Sătui să tot frâneze, mulţi dintre ei nu mai încetinesc şi trec cu maşinile ca vântul şi ca gândul, astfel că pericolul de accidente este mare. Reprezentanţii Administraţiei Străzilor se apără şi spun că marcajele sunt trasate conform standardelor. ”Vorbim despre o zonă în care au fost multe accidente. Se circulă cu viteză, iar trecerile duble sunt gândite ca să calmeze traficul”, explică cei din administraţia locală. Poliţiştii de la Rutieră au aceeaşi versiune: şi anume, reducerea numărului de accidente cu victime în rândul pietonilor. Potrivit oamenilor legii, astfel de locuri pline cu treceri de pietoni, întâlnim şi în cartierele Drumul Taberei şi Militari, unde poliţiştii organizează des acţiuni pentru neacordarea priorităţii pietonilor, în zonele marcate special pentru ei. Amplasarea ”zebrelor” se stabileşte în Comisia de Circulaţie din cadrul Primărei Capitalei, din care face parte şi un poliţist.

«Sunt prea dese trecerile astea»

Opinia şoferilor
Opinia şoferilor
  • Adrian Dragnea, 50 de ani, şofer: ”E o nebunie ce se întâmplă aici. Unde ai mai pomenit câte două treceri una lângă alta? Sunt prea dese, domnule!”
  • Marian Cioboată, 59 de ani, taximetrist: ”Să pună trecerile astea unde este nevoie, nu aiurea. Oamenii ăştia din primărie nu fac nimic cu cap.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net