N-au vrut să ne facă oraşul mai frumos!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Două noi poduri pietonale peste Dâmboviţa, remodelarea pieţelor Lahovari, Constituţiei, Sala Palatului şi Coşbuc. Acestea sunt proiectele urbanistice pe care ”Parlamentul” Capitalei le-a respins ieri şi care îşi propuneau să schimbe complet centrul oraşului.

Cele şase proiecte au fost realizate în 2010 şi când în sfârşit se dădea ca sigură aprobarea lor, iată că au fost respinse fără drept de apel. O avalanşă de amendamente, proteste şi păreri au ”izbit” planurile urbanistice. Explicaţiile arhitectului-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, nu au reuşit să convingă suficienţi consilieri municipali, astfel încât să devină realitate. Oricum, aprobate sau nu, ideile au costat deja trei milioane de euro. Atât de siguri au fost reprezentanţii Municipalităţii că vor obţine OK-ul consilierilor municipali pentru realizarea proiectelor, încât au calculat şi cât ar costa transpunerea în realitate a proiectelor: 200 de milioane de euro. Dar nu asta i-a speriat pe aleşi, deoarece banii ar fi urmat să fie obţinuţi din fonduri europene. 

Parcare cu 200 de locuri sub Piața Lahovari . Nici reconfigurarea intersecțiilor de la Piața Lahovari și de la Piața Cantacuzino (lângă Grădina Icoanei) nu au trecut la vot. În ambele zone ar fi trebuit să se construiască parcări subterane pe două niveluri cu câte 200 de locuri, astfel încât mașinile să nu mai fie parcate la suprafață. În zona eliberată ar fi fost amenajate parcuri. Strada Eremia Grigorescu, care le unește, trebuia să fie modernizată prin ridicarea la nivelul trotuarului și crearea unor culoare pentru bicicliști după modelul pistei de pe Calea Victoriei. Viteza pentru mașini ar fi scăzut de la 50 km/h la 30 km/h.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5