Motivul pentru care "bestia" Coco a terorizat un bloc întreg în Dristor

Coco a fost cumpărat cu doar 400 de euro, deşi un astfel de exemplar costă peste 1.000 de euro

Coco a fost cumpărat cu doar 400 de euro, deşi un astfel de exemplar costă peste 1.000 de euro

A fost cumpărat pe post de papagal blând, vorbitor, dar, în realitate, el este un mic monstru înaripat. Stăpânul lui a făcut plângere la poliţie după ce a fost păcălit de bişniţarii de păsări exotice, iar acum îşi blesteamă zilele convieţuind cu un Jako nervos şi agresiv. Specialiştii explică de unde ar putea veni furia lui Coco!

 

Pasărea, care ar fi trebuit să stea pe umărul stăpânului şi să îi recite poezii la ureche, este de-o răutate ieşită din comun, urlă cât e ziua de lungă şi nu te poţi apropia de ea nici să îi dai mâncare. Ce îl supără atât de tare pe Coco?

Cel mai probabil, papagalul a avut o pereche în sălbăticie şi a fost despărţit de ea de către traficanţi. Acum, suferă”, explică Liviu Leonte, un crescător de păsări exotice şi renumit dresor de papagali din Iaşi.

„Coco nu este nicidecum o pasăre crescută în captivitate, cu seringa, ca să fie blând. Este un papagal sălbatic care nu se poate acomoda în captivitate. Eu am încercat să dresez o femelă adultă sălbatică, dar m-am lăsat păgubaş după doi ani. Muşca tot ce prindea! Din păcate, pentru el nu există soluţii. Perechile Jako se formează pe viaţă şi dacă a fost despărţit de femela lui, nu te mai înţelegi cu el. Locul lui este în sălbăticie, nu în casele oamenilor”, explică Liviu Leonte.

Şi medicii sunt pesimişti în ce priveşte viitorul lui Coco, mai ales că reacţiile lui duc spre un diagnostic extrem de dur: tumoră pe creier.

„După părerea mea, simptomele indică o tumoră pe creier”, a declarat un doctor veterinar pentru Click! Vânzătorii lui Coco, cei care îl promovau pe siteurile de anunţuri drept un papagal blând, vorbitor, care „mănâncă din palmă”, s-au ales acum cu dosar penal pentru înşelăciune şi vor fi audiaţi la Secţia 11 de poliţie zilele următoare.

Vânzătoarea lui Coco, reclamată la Poliţie

Click! v-a prezentat ieri povestea lui Coco. Stăpânul lui a reclamat-o pe vânzătoarea păsării la Poliţie, întrucât consideră că a fost înşelat de aceasta, atunci când i-a spus că papagalul e blând şi prietenos.

Vânzătoarea lui Coco, reclamată la Poliţie

Vânzătoarea lui Coco, reclamată la Poliţie
Loading...
 
 

Citește și

  • Fac giumbuşlucuri, se dau pe tobogan şi ascultă întocmai de vorbele dresorilor. O gaşcă de 12 papagali, mici cât un ghemotoc, se dă în spectacol la circ. Să nu credeţi că-i uşor să-i struneşti.

  • Nu toţi papagalii sunt la fel de inteligenţi, la fel de sociabili şi la fel de gălăgioşi. În funcţie de specie, cu cât sunt de dimensiuni mai mari, cu atât ne putem aştepta să fie mai inteligenţi. Iată ce trebuie să ştii înainte de a-ţi achiziţiona unul.