Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, după întâlnirea cu Băsescu: "Voiam să plec"

ioana_petrescu.jpg

ioana petrescu
Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor
Foto: Reuters

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, susţine că nu a prezentat cifre la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu întrucât a realizat că este o dispută politică, în care reducerea CAS cu 5 puncte reprezintă un pretext, şi i-a fost teamă să nu îi fie distrus proiectul.

"Era clar că e o întâlnire politică. Nu m-am dus acolo să vorbesc despre cifre sau să fundamentez o teorie economică. Era clar că acolo era o discuţie politică şi CAS era la mijloc (...) Băsescu vine dintr-un partid de dreapta, unde măsura este susţinută (...) Am impresia că dânsul susţine această măsură, deci nu era ideea acolo să mergem şi să susţinem măsura cu cifre (...) Este clar că e vorba de un război politic, am refuzat să mă implic în acest război în care se folosea CAS. Am încercat să ţin departe CAS de acest război (...) Mă gândeam: clar e o dispută politică şi o să-mi distrugă proiectul. Vroiam să-l iau şi să plec", a spus Ioana Petrescu la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ea nu crede că preşedintele Traian Băsescu se opune reducerii CAS.

"Aruncam cifrele privind CAS într-o dispută politică. Ştiam care este jocul şi îmi era frică că pică CAS la mijloc", a adăugat Petrescu.

Ea a arătat că nu s-a simţit intimidată sau deranjată în discuţia cu şeful statului, menţionând că fost amuzată de spaţiul amplu pe care l-a dedicat presa celor 20 de minute de la Cotroceni.

Loading...

Citește și

  • Clipul cu discuţiile dintre cei trei oameni politici este viral pe Youtube

    Luni, Traian Băsescu a a dat publicităţii discuţiile avute la Palatul Cotroceni cu prim-ministrul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, pe tema creşterii CAS-ului cu 5%. Clipul video în care Preşedintele o pune în dificultate pe doamna ministru a devenit viral pe internet, iar diverşi analişti politici au comentat asupra lui. Cel mai acid comentariu a venit din partea domnului Cristian Tudor Popescu.

  • Acuzat de Ponta de bădărănie în urma tentativei de dezbateri pe CAS, Băsescu l-a făcut ieri de râs pe premier.