Mihai Gâdiuță și Mihaela Ștefan. Cine sunt viceprimarii aleși de la Primăria sectorului 6

alexandru-gadiuta-si-mihaela-stefan-viceprimar-sectorul-6.jpg

Alexandru Gâdiuță și Mihaela Ștefan sunt viceprimarii de la sectorul 6
Alexandru Gâdiuță și Mihaela Ștefan sunt viceprimarii de la sectorul 6

Alexandru Gâdiuță și Mihaela Ștefan au fost aleși viceprimari ai sectorului 6. Ambii fac parte din USR-PLUS și ambiții mari pentru cartierele pe care le păstoresc. Promit piste de biciclete, centre medicale, dar și poluare redusă. Cine sunt cei care fac parte din echipa primarului Ciprian Ciucu.

Alexandru Gâdiuță se află în USR încă din 2015, de la înființare. A fost consilier general și spune că s-a bătut pentru ca vocea cetățenilor să fie ascultată în administrația locală a Bucureștiului.

Locuiește în cartierul Drumul Taberei, este de profesie geograf, specializat în Geografia Mediului, și absolvent ASE.

Mihai Gâdiuță a fost consilier general din partea USR

”Am început lupta pentru un oraș mai bun în 2009, participând la acțiunile Asociației Salvați Bucureștiul. Activist civic am participat începând cu acel moment la numeroase acțiuni prin care se spera oprirea unor acțiuni abuzive ale administrațiilor publice din acea perioadă (teme locale ce vizau distrugeri de parcuri, spații verzi sau clădiri de patrimoniu ori mai târziu teme naționale). În anul 2015, am fost unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Salvați Bucureștiul, cu gândul la o schimbare din interior a sistemului politic și administrativ local și apoi național. Am făcut parte din conducerea națională a partidului și am coordonat procese de organizare și extindere la nivel local și național. În anul 2016 am devenit consilier municipal și am început o luptă din interior pentru schimbarea administrației locale – am făcut parte din echipa USR care a învins-o pe Gabriela Firea în instanță în cazul companiilor municipale înființate ilegal (...). De la începutul anului 2020 am fost ales liderul grupului consilierilor municipali USR București, coordonând activitatea USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București. Îmi doresc ca prim pas foarte important să schimbăm modul în care se face administrație în sectorul 6. Administrația locală trebuie să fie conectată la viața comunității și să lucreze pentru a rezolva problemele cetățenilor în dorința de a asigura un trai cât mai bun, dar în prezent avem o administrație ruptă de comunitate, opacă, înconjurată de grupuri de interese. Schimbând modul în care se face administrație putem avea o bază de pornire pentru proiecte de investiții reale care să transforme sectorul 6 într-un loc în care să locuiești cu drag și nu doar de nevoie”, a declarat Alexandru Gâdiuță.

Acesta a fost, de altfel, propunerea USR de candidat la funcția de primar a sectorului 6, însă, PNL a reușit într-un final să-l impună pe Ciprian Ciucu.

Mihalea Ștefan a fost impusă de PLUS

Mihaela Ștefan este membru PLUS. Ea absolvit Facultatea de Administrație publică din cadrul SNSPA și se ghidează  după deviza: „Bucureștiul trebuie redat locuitorilor săi!”

Spune că a ales să candideze la consiliul local sector 6, pentru că implicarea în viața cetății este primul pas spre bunăstarea comunității locale. Între timp, a fost numită vicieprimar la Primăria sectorului 6.

În timpul campaniei electorale, aceasta a vorbot foarte mult despre centrele medicale, dar și despre transportul alternativ. ”În sectorul 6 situația este de-a dreptul dramatică: cel mai populat sector al Bucureștiului nu a fost inclus de către Primarul General Firea în proiectul celor 4 tronsoane velo. La nivelul sectorului 6, echipa de mobilitate a PLUS S6 a identificat soluții pentru susținerea folosirii în siguranță a bicicletei sau alte mijloacele de transport alternativ”, scria Mihaela pe Facebook.

Aceasta avea în plan:

  • O rețea de 30 de km de piste velo care să colecteze traficul din zona Giulești/Crângași către Institutul Politehnic / Regie, zonele de birouri Sema Park, Afi Park și West Gate, respectiv dinspre Drumul Taberei către aceleași zone cu trafic intens;
  • O rețea de 20 de km de piste velo în scop de agrement în zona Lacul Morii, spre parcurile Crângași, Drumul Taberei și Grădina Botanică sau bazele sportive Ghencea și Giulești. Continuitatea tranzitului velo către zona centrală și Gara de Nord;
  • Sisteme park&ride inclusiv pentru biciclete amplasate la intrările în sector, conectate  cu mijloacele de transport în comun de suprafață sau metrou;
  • Parcări sigure pentru biciclete în zonele de blocuri și zonele de birouri;
  • Soluții pentru combinarea transportului alternativ cu transportul în comun (autorizarea RAR a rastelurilor de biciclete montate pe caroseria vehiculelor STB, access facil la metrou, cu spații de dedicate în vagoane, etc.);
  • Implementarea conceptului de Stradă Completă (strada completă este proiectată și operată pentru a permite accesul în condiții de siguranță pentru toți utilizatorii: pietonii, bicicliștii, automobiliștii și călătorii de tranzit de toate vârstele).;
  • Bugetare participativă pentru susținerea ideilor și proiectelor cetățenilor sectorului 6 care au ca scop promovarea mijloacelor de transport alternativ;
  • Soluții de finanțare a proiectelor pentru sprijinirea dezvoltării durabile cu fonduri europene, în contextul pachetului de relansare economică al UE dar și al programului Green Deal.

Ce zice primarul Ciprian Ciucu despre viceprimarii săi

„Îi felicit pe Mihaela Ștefan și pe Alexandru Gâdiuță pentru alegerea în pozițiile de viceprimari ai sectorului 6, în urma votului Consiliului Local din această seara! De mâine îi aștept la muncă, în executiv!”, a scris Ciprian Ciucu, marți seară, pe Facebook. În urma negocierilor din pre-campanie conducerile centrale ale PNL și USR-PLUS au decis această formulă pentru sectorul 6, formulă care s-a dovedit câștigătoare. PNL București si PNL Sector 6 s-au ținut de cuvânt și abordăm munca din Sectorul nostru în această formulă. „La Primaria S6 avem o majoritate stabilă PNL - USR-PLUS de 16 voturi din 27. De asemenea, salut poziția PMP de a se alătura acestei formule, practic, în acest moment, suntem 18 din 27”, a mai adăugat primarul Ciprian Ciucu.

 

 

 

Loading...