Mesajul primarului Ciprian Ciucu către cadrele didactice care le cer bani părinților. ”Nu vreau să aud că se continuă practica cu cheta”

Ultima actualizare:

    Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu este de acord ca dascălii să le ceară bani părinților
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu este de acord ca dascălii să le ceară bani părinților

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, este supărat pe faptul că unele cadre didactice le cer părinților bani pentru diverse obiecte. ”Nu vreau să aud că se continuă practica cu cheta. Am alocat educației pe anul acesta circa 140 de milioane de lei”, a transmis edilul.

Nici bine nu a început anul școlar că deja unii dascăli i-au anunțat pe părinți că trebuie să scoată bani din buzunar.

”La Grădinița nr. xx, din sectorul 6, a fost ședință cu părinții, directoarea a solicitat părinților mult mai mulți bani decât anul trecut. Interesant este ca la nemulțumirea părinților, directoarea a răspuns că primarul este vinovat că a tăiat banii și nu mai are nici bani pentru pază. Am alocat educației pe anul acesta circa 140 de milioane de lei. Suma suficientă pentru 63 unități de învățământ. O suma enormă! Dacă din acești bani, Administrația Școlilor S6 și directorii de școli și grădinițe nu pot administra în condiții mai mult decât decente și se apucă să facă chetă prin părinți, au cu toții o problemă mare. Nu vreau să aud că pe mandatul meu se continuă practica cu cheta!”, a scris Ciprian Ciucu, pe 8 septembrie, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Ciprian Ciucu: ”Doamnelor educatoare nu le va lipsi nimic în sectorul 6”

Primarul setorului 6 a revenit și ieri, în prima zi de școală, cu un nou anunț pe această temă.

”Le transmit cu precădere doamnelor educatoare că nu le va lipsi nimic în sectorul 6 și că vor beneficia inclusiv de materiale didactice auxiliare, pentru că este important ca singura grijă pe care trebuie să o aibă este educația copiilor. Până în acest moment, o neclarite legislativă a făcut ca diversele materiale pentru educația preșcolarilor să nu fie acoperite bugetar. Deja am luat legătura cu reprezentanții Ispectoratului Școlar care mi-au trimis un necesar la nivelul grădinițelor din sectorul 6”, a postat edilul.

La Școala 279 s-au cerut bani pentru televizor, imprimantă și calculator

Dar iată că pactica de a le cere bani părinților continuă în sectorul 6. Un cititor ne-a trimis ieri, 13 septembrie, un mesaj, prin care anunță că la ședința cu părinții o învățătoare de la Școala 279 le-a spus că trebuie strânși bani pentru a cumpăra televizor, calculator și imprimantă.

Asta, deși, an de an există aceleași cereri. ”Aceeași Școală 279, alt an, aceeași problemă. De data aceasta, am fata înscrisă aici”, ne-a transmis cititorul.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net