Megatranzacţie în Bucureşti. Dedeman dă 164 de milioane de euro pe clădirile AFI Park

afi_park.jpg

AFI Park, Dedeman, tranzactie
Un dintre clădirile din complexul AFI Park

AFI Europe a semnat cu Dedeman, lanţul românesc de magazine de bricolaj, un antecontract de vânzare a clădirilor AFI Park 1-3 din Capitală. Acordul include şi opţiunea de vânzare a clădirilor AFI Park 4 şi 5. Valoarea totală a tranzacţiei este estimată la aproximativ 164 de milioane de euro.

Cele cinci clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park Bucureşti au o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 de metri pătraţi şi sunt ocupate de corporaţii multinaţionale. Principalii chiriaşi sunt Microchip Technology, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron US, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, Telus International, Veeam Software, SecureWorks şi alţii. Toate clădirile din cadrul AFI Park deţin certificări verzi.

„Încheierea tranzacţiei va marca prima vânzare a AFI Europe pe piaţa din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere, ca dezvoltator internaţional care a investit mai mult de 500 de milioane de euro în România şi care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 de metri pătraţi şi birouri clasa A de 25.000 de metri pătraţi, birourile AFI Tech Park – 56.000 de metri pătraţi şi proiectul rezidenţial AFI  City în Bucureştii Noi”, explică David Hay, Chief Executive Officer (CEO) la AFI Europe Romania.

La rândul său, Dragoş Paval, CEO la grupul Dedeman, consideră că această achiziţie este cel mai sigur pas pe care îl putea face azi în domeniul imobiliar comercial. Dedeman este liderul pieţei române de bricolaj şi este una dintre cele mai mari companii din România, deţinând 45 de magazine.

 

 

Loading...

Citește și

  • fabrica Titan, chiflele McDonalds, panificatie Titan, Good Mills

    O fabrică de produse de panificație cu tradiție în România, Titan SA, este furnizorul exclusiv de chifle pentru un celebru lanț de restaurante. Anual, fabrica încasează între 4 și 5 milioane de euro din livrarea pâinicilor din care se fac burgerii și sandvișurile McDonalds.