Măsuri după protestul de la metrou. Florin Cîţu: "Nu voi permite să fiu şantajat"

metrou-greva_0.jpg

Sindicaliști în grevă
Sindicaliștii au blocat liniile de tren
Citeste tot despre: 

Premierul Florin Cîţu a anunţat, duminică, măsuri după protestul de la metrou pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi, constituirea Metrorex ca parte civilă în procesul de recuperare a sumelor, dar şi reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat. ”Nu voi permite să fim şantajaţi”, a afirmat premierul.

”Nimeni nu este mai presus de lege!  Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi:

  • recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi;
  • constituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;
  • Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi;
  • instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală;
  • sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Premierul  a declarat că nu va permite şantajul: ”În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continua”.

Plângere la DNA, după protest

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce câteva sute de angajaţi ai Metrorex au coborât pe calea de rulare.

Protestul, considerat ilegal de către autorităţi, s-a încheiat vineri seară. Metrorex a depus plângere pentru terorism, iar ministrul Cătălin Drulă a sesizat DNA.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1