Masca la control, în Piața Obor! Polițiștii au făcut instructaj printre tarabe

piata-obor-masuri-coronavirus-id165184_inquam_photos_george_calin_2.jpg

Poliția, controale în Piața Obor, pentru a se asigura că oamenii poartă măști pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2
Inquam Photos / George Călin

Purtată de cele mai multe ori sub nas, sub bărbie, în buzunar sau la încheietura mâinii, masca de protecție a devenit motiv de razie pentru polițiști, care fac instructaj ca la grădiniță cu unii adulți. Așa s-a întâmplat sâmbătă, în Piața Obor.

Sâmbătă, 17 aprilie, Piața Obor din Capitală. Forfotă mare în cel mai aglomerat complex agro-alimentar din București, mai ales că, odată cu noile restricții, magazinele se închis în weekend la ora 18.00. Printre tarabe au descins însă și polițiștii, care le-au atras atenția oamenilor să respecte regulile și să poarte masca în mod corect.

piata-obor-masuri-coronavirus-id165184_inquam_photos_george_calin_1.jpg

Forfotă mare în Piața Obor
Inquam Photos / George Calin

Oamenii legii au făcut controalele și în haine civile, și în uniformă. „Vă rog să purtați masca corespunzător. Să o ridicați pe nas”, „Domnule, purtați masca peste nas, vă rog eu frumos, da?”, „Poartă masca, te rog eu frumos. Mersi frumos!”, au atenționat polițiștii, potrivit Digi24.ro.

piata-obor-masuri-coronavirus-id165184_inquam_photos_george_calin_4.jpg

Piața Obor din Capitală
Inquam Photos / George Calin

În Piața Obor, la controalele pe care le-au efectuat în ultimele 24 de ore, polițiștii au sancționat peste 400 de oameni care nu purtau masca de protecție. „Scopul nostru nu e să amendăm, acțiunea e una preventivă, încercăm să vorbim cu cetățeanul, să-i explicam pericole la care se expune”, a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, pentru sursa anterior menționată.

Citește și:

VIDEO Cum să-ți faci mască de protecție dacă nu știi să coși. E gata în câteva minute!

Măștile de protecție. 8 lucruri pe care trebuie să le știe toată lumea

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1