Marş de protest pentru pasaj în Prelungirea Ghencea

Ultima actualizare:

    Nemulţumiţi de situaţia din zonă, oamenii au ieşit la proteste Foto: Facebook
Nemulţumiţi de situaţia din zonă, oamenii au ieşit la proteste Foto: Facebook

Zeci de persoane participă, sâmbătă, la un marş de protest în zona Prelungirea Ghencea din Capitală, cerând Primăriei Capitalei şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să facă public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare pentru Pasajul Domneşti şi lărgirea Prelungirii Ghencea. Oamenii poartă pancarte pe care scrie: "Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine!"

Protestul, unul dintr-o lungă serie, este autorizat să se desfăşoare pe traseul Strada Prelungirea Ghencea, banda I de circulaţie, pe sensul de deplasare către Şoseaua de Centură - Domneşti -  retur către Strada Braşov - acces Cartierul Latin.

"Pasajul Domnesti şi lărgirea Prelungirii Ghencea împlinesc un deceniu de păcăleli! Haideţi cu noi în stradă să spunem Primăriei Capitalei şi CNAIR-ului că nu le mai înghiţim păcălelile, livrate mai ales în campaniile electorale! Şi să le cerem să-şi facă treaba: să urgenteze lărgirea şi pasajul, să prezinte public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare. Între timp, să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei în zonă: să facă trotuare, să marcheze trecerile de pietoni şi să asigure dirijarea circulaţiei în intersecţia cu Strada Valea Oltului şi cu Şoseaua de Centură", arată organizatorii marşului, pe pagina de Facebook a protestului.

Ei amintesc că proiectul "Supralărgire Prelungirea Ghencea - Domneşti’’ a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, dar este în continuare amânat.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, marţi, că a demarat procedura administrativă de semnare a contractului pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti, în contextul în care a expirat perioada legală pentru depunere a contestaţiilor.

Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care trei luni pentru realizarea proiectului tehnic şi 24 de luni pentru execuţie.

Pasajul, care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat, ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde se creează frecvent ambuteiaje în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net